TRAŽIŠ? NAĐI.

Gourmet & Wine Lovers – nova mobilna aplikacija TZ Istarske županije

ČLANCI
11.3.2016. 7:58:50

Gourmet & Wine Lovers – nova mobilna aplikacija TZ Istarske županije
 
U muzejsko galerijskom prostoru Sveta Srca u Puli održana je prezentacija nove mobilne aplikacije Gourmet&Wine Lovers u organizaciji Turističke zajednice Istarske županije.

'Ideja da ponudimo najbolje od onoga što Istra može ponuditi je dugo nastajala, te smo dobili projekt koji je važan u smislu elektroničkog marketinga, a predstavlja promotorski alat i alat samoprodaje. Riječ je o aplikaciji koja predstavlja atraktivne gastronomske sadržaje: najbolje restorane i konobe, vinare, maslinare, uljare, medare, mljekare… Nova aplikacija nudi i dvadesetak TOP gourmet itinerara kreiranih kako bi turiste potaknuli na dodatne istarske doživljaje' rekao je direktor TZ-a Denis Ivošević.

Tko je uvršten u ovu ponudu i zašto?
Uvršteni su oni koje su prepoznali opinionlideri i specijalisti s područja eno gastronomije, te će se aplikacija nadograđivati kako ponuda bude rasla.
Zanimljivo je da aplikacija može biti i prodajni alat, tako će oni koji budu radili na aplikaciji moći ponuditi razne pakete za prezentaciju Istre, do mikro lokacija.
Aplikacija će funkcionirati na način da će svaki posjetitelj koji je aplikaciju besplatno preuzeo i postavio na svoj uređaj, biti lociran, te će mu biti ponuđen određeni itinerar iz ponude, prema mjestu na kojemu se nalazi.
Istru su kao turističku destinaciju do sad prepoznala brojna svjetska imena kao što je CNN i National Geographic, te je Istra dobila šest ili sedam svjetskih priznanja za vodeću destinaciju, nedavno je proglašena i najboljom svjetskom destinacijom maslinovog ulja, a istarski vinari su uvršteni u najpoznatije talijanske vinske vodiče.

Predstavljanju nove aplikacije prisustvovali su i istarski župan Valter Flego i pulski gradonačelnik Boris Miletić.
'Istra nije samo zelena, plava, more, agroturizmi, dobri ili vrijedni ljudi, ali je sve to skupa. Cilj je bio spojiti najbolje što Istra ima, te sve to pretočiti u digitalni kanal. Ključna riječ ovdje je spajanje unutrašnjosti, mora, turizma, poljoprivrede i novih sadržaja. U aplikaciju će ući i novi agroturizmi, riječ je o živom organizmu koji je otvoren za nadograđivanje. Na nama je da kreiramo, spojimo i ponudimo sadržaje turistima', izjavio je Flego.

Miletić je čestitao TZ Istarske županije na novoj aplikaciji, naglasio je kako se radi o svjetskom standardu, te kako će ovaj alat turistima ponuditi ono najbolje što Istra ima, ali i pružiti motiv dolaska. Rezultat će biti povećanje izvanpansionske potrošnje, rekao je Miletić i zaključio kako si danas nitko ne može dozvoliti mirovanje, već treba neprestano slijediti trendove.
 
Aplikacija će za desetak dana biti online: http://www.istra.hr/app/gourmet
 
(I:istra.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se