TRAŽIŠ? NAĐI.

Grad s najmanje nezaposlenih u Hrvatskoj - u čemu je tajna?

ČLANCI
29.3.2016. 7:54:23

Grad s najmanje nezaposlenih u Hrvatskoj - u čemu je tajna?
 
 
Samo lani u gospodarstvo i poljoprivredu grad Buzet je bespovratno uložio milijun i sto tisuća kuna. Upravo ovaj hrvatski grad nosi i Forbesovu titulu jednog od najboljih gradova za život u Hrvatskoj.

Amir Pegačić i Adriana Blažević zaposleni su maloj obiteljskoj tvornici za proizvodnju keksa. "Nas dvoje već radimo u tandemu devet godina", rekao je Amir. Uz još nekolicinu radnih kolega na dan proizvedu oko 320 kilograma zdravih keksa. Kod njih je to već uhodan posao.

Mi se borimo na tržištu s razno raznim konkurentima uglavnom iz uvoza, jer u Hrvatskoj kekse bez šećera i ovaj tip proizvodnje ne radi nitko. Uz razne probleme uspijevamo opstati, unaprjeđivati proizvode i razvijati nove", pojašnjava Dražen Horvat, vlasnik proizvodnje.

Za dobro poslovanje itekako brine grad. U samo tri godine broj nezaposlenih je prepolovljen.

"Putem gradskih poticaja zaposleno je gotovo stotinjak ljudi u zadnjih nekoliko godina, a još toliko potpora smo podijelili poduzetnicima koji su na taj način unaprjeđivali svoj dosadašnji posao", rekao je Siniša Žulić, gradonačelnik Buzeta.

Za stabilnost je, tvrdi gradonačelnik, bitan razvoj malog i srednjeg poduzetništva i razvitak turizma.

"Drago mi je da svake godine imamo sve veći broj poslovnih subjekata. Konkretno, u zadnjih godinu dana na području grada Buzeta otvorilo se 40-ak novih tvrtki i obrta", dodaje Žulić.
A to svakako, kaže, nije kraj.

(I:index.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se