TRAŽIŠ? NAĐI.

INFO DANI 2016 - organizacija civilnog društva

NOVOSTI
10.3.2016. 8:14:14

INFO DANI 2016 - organizacija civilnog društva
Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva i ove godine od 14. do 18. ožujka održat će Info dane za organizacije civilnog društva. Info dani namijenjeni su svim organizacijama civilnog društva, javnim i privatnim ustanovama, jedinicama lokalne i regionalne uprave i samouprave te ostalim zainteresiranima, a cilj im je informiranje o aktualnim temama i novostima iz područja civilnog društva, edukacijama te stvaranje partnerstva i novih razvojnih prilika.

U sklopu petodnevnog programa zainteresirani s različitim iskustvima u civilnom društvu imat će prilike pronaći zanimljive teme:
Ponedjeljak će biti posvećen onima koji tek ulaze u svijet trećeg sektora  – održat će se ”ABCda’‘, početnička edukacija koja će pokriti teme osnivanja udruge pa sve do rada, proračuna i načina financiranja te mogućnostima koje pruža volontiranje. Radionica će se održati u prostorijama Dnevnog boravka Rojc u jutarnjem terminu, a gostovat će i Danijela Ustić iz Volonterskog centra Istra.

U utorak će u prijepodnevnim satima nekoliko posebnih gostiju govoriti o novostima, odnosno inovativnim rješenjima za razvoj civilnog sektora: Iz Francuske nam dolazi Vladimir Šestović iz European Civic Foruma, a iz Zagreba Mirna Karzen iz Laboratorija za društvene inovacije te Marko Gregović i Hajdana Rukavina iz društvene tvrtke Brodoto d.o.o. koji će govoriti o projektu Crowdfunding Academy i alternativnim načinima financiranja. U popodnevnim satima s istim ćemo gostima održati i javnu tribinu „Inovativna rješenja za razvoj civilnog društva" u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Pula.

Srijedu će obilježiti Okrugli stol na temu Problematike i mogućnosti SOS telefona u suradnji s Gradom Pula, koji će biti održan u prostorima Vijećnice Grada Pule, a četvrtak je rezerviran za javno predstavljanje projekta ”El sistema u Istri” u Domu hrvatskih branitelja, gdje će partnerska udruga SO DO predstaviti prilike koje donosi ovaj specifičan projekt. Konačno, u petak  ćemo u Visokoj tehničko-poslovnoj školi Politehnika Pula održati i okrugli stol o mogućnostima suradnje Politehnike i udruga studenata i alumnija sa Zakladom.

Za navedene aktivnosti možete se prijaviti do 11. ožujka 2016.
 
(I:civilnodruštvo-istra.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se