TRAŽIŠ? NAĐI.

Izabrano novo vodstvo udruge ekoloških proizvođača Istre

ČLANCI
1.2.2016.

Izabrano novo vodstvo udruge ekoloških proizvođača Istre
Dorian Siljan dipl.ing.agr. ekološke poljoprivrede i agroturizma novi je predsjednik udruge ekoloških proizvođača Istarske županije "Istarski Eko Proizvod".
 
Na redovnoj izbornoj skupštini udruge Istarski Eko Proizvod koja broji 54 članova ekoloških proizvođača iz Istarske županije, održanoj u utorak 26.01. izabrano je novo vodstvo udruge.
Za predsjednika udruge izabran je Dorian Siljan, stara/nova dopredsjednica je Biserka Banković, tajnik udruge Emil Peteh, dok su članovi upravog odbora uz predsjednika, dopredsjednicu i tajnika još Nenad Kuftić, Darko Pekica, Vilim Belović i Aleks Ristić.  Za članove nadzornog odbora izabrani su Lorena Stipančić, Armanda Sirotić i Giuseppe Lupieri.
 
Osvrnuvši se na aktivnosti udruge iz prošle godine iznesena je vrlo dobra organizacija Solidarnih Ekoloških Tržnica (SET) u Puli, Rovinju i Višnjanu uz potporu Solidarnih Ekoloških Grupa (SEG) iz Pule i Rovinja, grada Pule, Turističke zajednice grada Pule, grada Rovinja i osnovne škole "Juraj Dobrila" iz Rovinja, te općine Višnjan i udruge "VIKa" iz Višnjana koji su omogućili održavanje raznih manifestacija i predavanja.

U suradnji sa Etnografskim muzejom Istre iz Pazina održana je vrlo uspješna 5. manifestacija "Pazi što jedeš" koja je po broju ekoloških proizvođača prerasla u najveći ekološki sajam u Hrvatskoj.
Ostvarena je uspješna suradnja na edukativnim projektima "Zeleni pjat" sa udrugom "Zelena Istra" i osnovnom školom Stoja, te "Hranimo se fino" sa osnovnom školom Vidikovac.
Odlična suradnja je ostvarena i na međunarodnom projektu "Social Start Ups" o solidarnim grupama i socijalnom poduzetništvu sa općinom Brtonigla.
 
Na skupštini je predstavljen i jedan od najvećih partnerskih projekata udruge u suradnji sa otvorenim učilištem Diopter , "Eko je fora" sa kojima prvi u Hrvatskoj razvijamo standarde kvalifikacije i kurikuluma za osposobljavanje polaznika za zanimanje ekološki gospodarstvenik kako bi bili što konkurentniji na tržištu rada ne samo u Hrvatskoj već i u zemljama EU.
 
Udruga Istarski Eko Proizvod je jedna od glavnih inicijatora i pokretača Saveza udruga ekoloških proizvođača Hrvatske čija bi se osnivačka skupština trebala održati 06.02.2016. u Zagrebu i na skupštini su izabrani Nenad Kuftić i Emil Peteh kao predstavnici udruge IEP za Savez udruga ekoloških proizvođača Hrvatske.
 
(I:eistra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se