TRAŽIŠ? NAĐI.

Izložba hrane i pića Histria 2016

NOVOSTI
12.2.2016.

Izložba hrane i pića Histria 2016
Predsjednica HGK Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić sa suradnicama održala je konferenciju za medije povodom 23. Izložbe hrane i pića Histria 2016 koja će se održati od 12. do 14. veljače u Puli u Domu hrvatskih branitelja. ŽK Pula već 23 godine u kontinuitetu organizira izložbu koja je pokrenuta kako bi se pomoglo malim proizvođačima u kreiranju proizvoda za turizam, trgovinu i ugostiteljstvo.

Danas se prodajna izložba Histria profilirala u manifestaciju koja potiče kreativnost malih proizvođača, omogućuje educiranje o unaprjeđenju poduzetničkih vještina i olakšavanju nastupa na tržištu i pruža različite oblike potpore proizvođačima kako bi bili konkurentni i na tržištima izvan Hrvatske. Pritom Hrvatska gospodarska komora sufinancira 50% troškova nastupa tvrtki članica, pa je cijena nastupa simbolična. Posebno je značajan direktan kontakt proizvođača s kupcima i dobivanje njihovih povratnih informacija kao i upoznavanje s proizvodima konkurencije. 

Histria je jedini sajam u Hrvatskoj koji dodjeljuje priznanje za „Nove proizvode" (proizvode koje se po prvi put predstavljaju na izložbi ili po prvi put stavljaju u prodaju, a koji nisu na tržištu dulje od godine dana)", istaknula je predsjednica ŽK Pula. Novi proizvodi kao i proizvodi nositelji znakova kvalitete (Eko proizvod, Halal i dr.) bit će posebno vizualno označeni na izložbi.

Na ovogodišnjoj izložbi nastupit će 114 izlagača iz Hrvatske te Slovenije i Makedonije, a izlagači iz Istarske županije čine više od trećine izlagača. Pritom će 22 proizvođača predstaviti 35 novih proizvoda.

U sklopu izložbe 12. veljače održat će se Forum obiteljskog smještaja Istarske županije koji organiziraju Zajednica obiteljskog turizma HGK i Upravni odjel za turizam Istarske županije. Program izložbe upotpunjen je brojnim prezentacijama, a posebno se ističu predavanja o nastupu na sajmovima, komunikaciji s kupcima te EU fondovima. 

Svečano otvorenje izložbe je u petak, 12. veljače u 11 sati kada će se i dodijeliti priznanja za nove proizvode i predstaviti projekt zaštite „Pazinskog cukerančića", a izložba je za posjetitelje otvorena do 19 sati. U subotu je izložba otvorena za posjetitelje od 10 do 19 sati, a posljednjeg dana izložbe radno vrijeme je od 10 do 17 sati.
 
Program pronađite ovdje.
 
(I:eistra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se