TRAŽIŠ? NAĐI.

Radionica: Što je potrebno za organizaciju uspješne turističke manifestacije

NOVOSTI
29.2.2016.

Radionica: Što je potrebno za organizaciju uspješne turističke manifestacije
Upravni odjel za turizam Istarske županije u suradnji s porečkim Institutom za poljoprivredu i turizam diljem Istre organizirat će javne radionice na temu manifestacija. Tom će prigodom stručnjakinja iz područja event managementa Klara Trošt Lesić izložiti problematiku koju susrećemo prilikom organizacije manifestacija s financijskog, organizacijskog, logističkog, marketinškog i prodajnog aspekta.
 
Izlaganje će biti popraćeno nizom primjera i interakcijom sa sudionicima koje će se nastojati potaknuti na konstruktivnu raspravu o problemima i zaprekama prilikom organizacije manifestacija, kao i o pozitivnim iskustvima. Radionice se organiziraju u cilju razvoja Istre kao kvalitetne i konkurentne turističke destinacije, održivog razvoja kulturnih i prirodnih resursa te podizanja kvalitete turističkih proizvoda i usluga, što je u skladu s programom rada Upravnog odjela za turizam i smjernicama iz Master plana razvoja turizma Istre do 2025. godine.  
 
Radionice su za sve besplatne, a održati će se u ponedjeljak 29. veljače u 17h – u Pazinu, Spomen dom, Dvorana Istra (za područje grada Pazina te općina Cerovlje, Gračišće, Karojba, Pićan, Svetvinčenat, Sv. Lovreč, Sv. Petar u šumi, Tinjan, Višnjan, Vižinada i Žminj)
 
Teme o kojima će se govoriti su sljedeće:
 
1.       Osnove turizma manifestacija – vrste manifestacija, lokacija održavanja i doživljaji
2.       Razumijevanje procesa strateškog menadžmenta manifestacija
3.       Ključni dionici manifestacija – zajednička organizacija manifestacija
4.       Upravljanje ljudskim potencijalima manifestacija
5.       Financijski menadžment manifestacija – česte proračunske pogreške i savjeti za porast prihoda
6.       Marketing manifestacija – promocija i internet-marketing.
 
Radionice su namijenjene djelatnicima lokalnih turističkih zajednica, predstavnicima lokalne samouprave i svim ostalim dionicima koji organiziraju ili na bilo koji način sudjeluju u organizaciji manifestacija na lokalnoj i regionalnoj razini (javne institucije i organizacije, udruge, sportski klubovi, hotelijeri, poduzetnici, obrtnici, fizičke osobe i dr.).
 
Pozivamo vas stoga da sudjelujete na radionici koju organiziramo za vaše područje, te da pozovete sve dionike za koje smatrate da će doprinijeti uspješnom održavanju radionica. Ovisno o tijeku rasprave nakon prezentacije, predviđeno vrijeme trajanja radionica je maksimalno 2 sata.
 
Klara Trošt Lesić stekla je titulu doktorice znanosti 2012. godine na Ekonomskom fakultetu u Splitu, obranom doktorske disertacije s naslovom „Vrednovanje manifestacija u funkciji održivog razvoja turističke destinacije".
 
U svom znanstvenom radu je kao suradnica ili voditeljica sudjelovala u prijavi i provedbi brojnih znanstvenih, europskih i komercijalnih projekata. Sudjelovala je i na mnogobrojnim znanstvenim konferencijama i stručnim predavanjima u državi i inozemstvu, autorica je i koautorica više objavljenih znanstvenih radova te je uključena u mnogobrojne aktivnosti popularizacije znanosti.
 
U dosadašnjem radu sudjelovala je u izvođenju nastave na preddiplomskom sveučilišnom studiju pri Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji te na diplomskom sveučilišnom studiju pri Ekonomskom fakultetu u Splitu kao gostujući predavač iz područja menadžmenta manifestacija. Od 2012. godine sudjeluje u izvođenju nastave na diplomskom interdisciplinarnom studiju „Kultura i turizam" Sveučilišta Josipa Jurja Dobrile u Puli kao vanjska suradnica, asistentica iz kolegija Planiranje i organizacija kulturnih manifestacija.
 
Godine 2010. prima priznanje kao najbolja studentica poslijediplomskog doktorskog studija Ekonomskog fakulteta u Splitu. Članica je Odbora za turizam Grada Poreča i Udruge diplomiranih studenata Odjela za ekonomiju i turizam „dr. Mijo Mirković". Aktivna je članica Panela za senzorsko ocjenjivanje djevičanskog maslinovog ulja Instituta (službeni panel RH ovlašten od strane Ministarstva poljoprivrede) i na Nacionalnoj je listi senzorskih analitičara maslinovog ulja od 2011. godine.
 
Njezini predmeti istraživanja su menadžment manifestacija (s posebnim naglaskom na učinke održivih manifestacija i doživljaje s manifestacija) te gastronomski turizam. Trenutno je zaposlena u Zavodu za turizam pri porečkom Institutu za poljoprivredu i turizam.
 
(I:eistra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se