TRAŽIŠ? NAĐI.

Realizacija projekta „I ja sam bio u vojsci u Puli!“

ČLANCI
29.2.2016.

Realizacija projekta „I ja sam bio u vojsci u Puli!“
Kao jedan od finalista natjecanja za Europsku prijestolnicu kulture 2020., Grad Pula poziva sve koji su vojni rok služili upravo u Puli da sudjeluju u realizaciji i pripremi višegodišnje izložbe na temu „I ja sam bio u vojsci u Puli". Cilj je na jednom mjestu prikupiti što veći broj fotografija, pisama, sjećanja i svjedočanstava bivših vojnika koji su mjesece provodili na pulskom Muzilu, sv. Katarini ili na području neke pulske bivše vojarne kako bismo na koncu 2016. godine zajednički započeli višegodišnju izložbu na javnim mjestima u gradu.

Materijali će se prikupljati sve do 2020. godine, a sve ideje, kontakti i različiti oblici svjedočanstava molimo da se šalju na:

info@pula2020.eu
ili
Upravni Odjel za kulturu,
Sergijevaca 2, 
52100 Pula
Hrvatska
(tel: +385 52 371 911)

Većina građana Pule danas nema emotivni odnos ni sjećanja na napuštene prostore grada u kojima je nekoć boravila vojska, dok širom bivše Jugoslavije postoje stotine tisuća onih koji ih imaju. Ovom izložbom želimo otvoriti prostor za emotivni dijalog, prikazati sjećanja na grad koji je vojska odavno napustila, kroz zapise, pisma, fotografije i izjave pokazati današnjim žiteljima Pule grad koji više ne postoji i koji je izmijenjen, a čija posve drugačija slika još uvijek živi u sjećanjima stotina tisuća građana na području Balkana i šire.

Grad Pula se s Istarskom županijom natječe za prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture 2020 s temom "Demilitarizacija! - Od tvrđave do foruma", a više informacija o kandidaturi Pule i samom natječaju možete pronaći ovdje.
 
(I:eistra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se