TRAŽIŠ? NAĐI.

Rovinj prvi u Istri otvorio Coworking prostor

ČLANCI
15.9.2017. 9:14:54

Rovinj prvi u Istri otvorio Coworking prostor
Nakon Zagreba, Rijeke, Zadra i Osijeka, Rovinj kao prvi u Istri ima svoj Coworking prostor namijenjen radu u tzv. dijeljenom uredu. Otvoren je u povijesnoj jezgri na adresi De Amicis 37a. U adaptaciju, uređenje i opremu prostora Grad je uložio blizu 950 tisuća kuna.

Sve popularniji oblik dijeljenja uredskog prostora Coworking, svjetski je trend. Temelji se na umrežavanju i obavljanju djelatnosti različitih profesionalaca u zajedničkom radnom prostoru. U Rovinju je prostor uređivan tijekom zadnje tri godine u ulici De Amicis, u zgradi gdje se nalazi i gradski Poduzetnički inkubator.
 
Gradonačelnik Marko Paliaga kaže kako se otvaranjem Coworkinga želi povezati stručnjake različitih profila na razini Rovinja, Istre, Hrvatske pa i Europe. Za razliku od uobičajenog uredskog okruženja, coworkeri su nezavisni, a mogu i surađivati. Zbog nižih troškova korištenja prostora, resursa i opreme, dijeljenje prostora olakšava pokretanje posla pa i samo poslovanje. Voditeljica projekta, predsjednica udruge Faro11 koja je sve i pokrenula, Tamara Nikolić Đerić kaže kako je sve okrenuto mladima kojima je u današnjim uvjetima najteže pronaći poslovni prostor.
 
Rovinjski Coworking prostor ima 18 radnih jedinica, salu za sastanke, kuhinju i sanitarni čvor. Zakup prostora može se dogovoriti osobnim dolaskom, putem interneta i telefonom. Coworking prostor u Rovinju bit će otvoren ispočetka od ponedjeljka do petka između 9 i 17h. Mjesečni najam ureda kreće se oko tisuću kuna, a prostor se može zakupiti i na nekoliko sati ili dana.
 
(I:radio.hrt.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se