TRAŽIŠ? NAĐI.

Turistički rekordi ove sezone i u Puli

ČLANCI
9.10.2017. 9:21:21

Turistički rekordi ove sezone i u Puli
Ovogodišnja sezona opravdala je sva očekivanja pa gotovo da nema mjesta na Jadranu gdje nisu zabilježeni turistički rekordi. Tako je i u najvećem istarskom gradu Puli gdje je do kraja kolovoza ostvareno čak 15 posto više dolazaka i 17 posto više noćenja.

Pula je i na početku rujna jedan od atraktivnijih gradova zahvaljujući festivalu Outlooku na kojem je 10-ak tisuća gostiju, a očekivanja su dobra i posezonu.

Ulice Pule i ovih su dana pune turista koji uglavnom razgledavaju povijesne znamenitosti. Ipak najviše je Nijemaca kojih je u Puli ove sezone čak 32 posto više nego lani. No raste i broj gostiju iz ostalih zemalja, kaže direktorica pulskog TZ-a Sanja Cinkopan Korotaj, dodavši kako je riječ o Austrijancima, Talijanima, Piljacima, Britancima.

Rast gostiju iz Velike Britanije može se ponajprije zahvaliti zračnim linijama kojih je u pulskoj Zračnoj luci ove godine mnogo. Stoga je promet do konca kolovoza bolji za 31 posto u odnosu na lani. S obzirom da će se mnogi letovi nastaviti i u posezoni, očekivanja su i za to razdoblje, ističe direktor pulske Zračne luke Svemir Radmilo, dobra.

Do konca godine očekuje se da će kroz pulsku Zračnu luku proći nešto manje od 600 tisuća putnika, čime će biti među četiri najprometnije zračne luke u Hrvatskoj. No gosti će u posezoni stizati i morskim i cestovnim putem, pa će Pula zasigurno i idućih mjeseci biti popularno odredište.
 
(I:radio.hrt.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se