23.11.2018. 15:28:35   

Biološka septička jama kao trend i obveza novogradnji koje nemaju pristup kanalizaciji

Oni kojima sustav kanalizacije još uvijek nije dostupan, vrlo vjerojatno koriste septičke jame za razgradnju komunalnih otpadnih voda. No, klasične septičke jame postaju stvar prošlosti, posebice u doba napretka tehnologije i brige za okoliš. Tvrtka Vodopromet nudi vam rješenje za odvod sanitarno-fekalnih voda u obliku bioloških septičkih jama!

Što je biološka septička jama? 


Septičke jame danas su zastarjeli način rješavanja odvodnje otpadnih voda koje imaju nepovoljne posljedice na okoliš, a koriste se kada postoji nemogućnost priključka objekta na kanalizacijsku mrežu. Briga za okoliš sve je izraženija u svijetu i ekološka načela sve su primjenjivija u radu kućanstava. 

Biološka septička jama zapravo je nepropustan podzemni spremnik koji služi za skupljanje otpadnih voda i tekućih tvari koje su svakodnevni nusproizvod našeg doma. Tvrtka Vodopromet prihvatila je nove tehnologije i u svoje usluge uvela primjenu novih načina pročišćavanja i odvodnje fekalnih vodabiološki pročistač otpadnih voda.  
 
Vodopromet, bio jama, biološka septička jama 

Način ugradnje i rada biološke septičke jame


Biološka septička jama zapravo podrazumijeva ugradnju uređaja, tzv. bio pročistača koji je posebno dizajniran za održavanje septičkih spremnika. Uređaj je u potpunosti neprimjetan jer se dobro uklapa u okoliš. U njega je ugrađen difuzor koji raspršuje zrak iz kompresora, dajući tako bakterijama potreban kisik za bržu razgradnju, tj. ubrzava pročišćavanje otpadne vode

Bio pročišćivač se sastoji od kombinacije bakterija i enzima koji razgrađuju fekalni i organski otpadni materijal te celulozu. Otpadna voda dolazi u aerobni prostor spremnika u kojem se razgrađuje dušik koji stvara uvjete za parcijalnu biološku razgradnju. 

Komunalna voda putuje u prostor obogaćen kisikom, zahvaljujući kojem se organske tvari počinju razgrađivati. Zadnja faza procesa obuhvaća razdvajanje pročišćene vode od aktivnog mulja koji se taloži na dno i vraća u neprozračeni prostor. Pročišćena voda može se ispustiti u okoliš bez nepovoljnih posljedica i reciklirati za navodnjavanje travnjaka i vrtova
 
Vodopromet, bio jama, biološka septička jama 
 

Prednosti biološke septičke jame


Ugradnja bio pročistača u kućanstva ili druge objekte optimalno je izvedbeno rješenje odvodnje nečiste vode. Ne samo u tehnološkom, već i financijskom smislu. Troškovi održavanja poprilično su niski jer je biološku septičku jamu potrebno znatno rjeđe prazniti od standardnih, katkada čak i jednom do dva puta godišnje. 

U odnosu na klasičnu septičku jamu, ona biološka zauzima mnogo manje prostora, što automatski znači i manje radova tijekom iskopa. Ugradnja uređaja je brza i jednostavna, može se odraditi u svega jedan dan.

Neugodni mirisi koji prodiru u vaš dom kada u septičkoj jami nedostaje vode zasigurno su nešto od čega zazirete. Zbog automatske regulacije akumuliranih tvari, kod bio jame to se neće dogoditi. 
 
Vodopromet, bio jama, biološka septička jama 

Tvrtka Vodopromet, osnovana 1997. godine, specijalizirala se za veleprodaju materijala i opreme za vanjski vodovod i odvodnju, kanalizaciju, plin i zaštitu. Želite li i vi imati biološku septičku jamu i uštedjeti na troškovima pražnjena i odražava, a istovremeno čuvati okoliš, obratite se Vodoprometu putem obrasca za upit. Što vam sve mogu ponuditi, saznajte na stranicama portala eIstra.info
 
Sviđa vam se ovaj članak? Pratite nas na Facebooku i Instagramu i prvi saznajte novosti. 

(I: eIstra.info)
 

www.eistra.info