TRAŽIŠ? NAĐI.

13. Fešta od rožic ovog vikenda u Svetvinčentu

NOVOSTI
5.4.2018. 9:28:50

13. Fešta od rožic ovog vikenda u Svetvinčentu
Od petka pa do nedjelje, na Placi ispred Kaštela Grimani u Svetvinčentu održava se Fešta od rožic - festival cvijeća. Ovaj tradicionalni sajam za koji se može reći da je postao sastavni dio Savičente, prepoznatljiv je i atraktivan, kako u gospodarskom tako i u turističkom, te edukacijskom pogledu. Sajam posjeti veliki broj ljudi: od ljubitelja cvijeća pa do vlasnika raznih agroturizma, iznajmljivača apartmana, vlasnika hotela iz cijele Istre i jednako tako i nekih dijelova Primorsko-goranske županije.

Na sajmu koji se otvara u petak u 13 sati, predstavljaju se proizvođači cvijeća iz cijele Hrvatske što pruža mogućnost izvrsnog izbora velikog broja sadnica cvijeća, ukrasnog bilja, stablašica, aromatičnog bilja i sl., kojim se uređuju okućnice i vrtovi u pripremi za turističku sezonu. Organizirana izvan glavne turističke sezone, Fešta od rožic, je od velikog značaja za Općinu Svetvinčenat jer produljuje turističku sezonu. Tim razigranim i obojanim festivalom cvijeća u srcu južne Istre započinju mnoga događanja koja će i ove godine, svojim primamljivim sadržajima, u Savičentu privući mnoge domaće i strane turiste. Uz bogatu ponudu raznovrsnog ukrasnog cvijeća i bilja sami proizvođači su izvor svekolikog znanja i korisnih savjeta o uzgoju cvijeća i uređenju okoliša, kako za znalce, tako i za one koji tek započinju sa svojim cvjetnim aktivnostima. Budući da svaku sadnicu prate od najranijeg stadija, proizvođači su najmjerodavniji da svoja znanja, promatranja i iskustva prenesu iz prve ruke.

Na sajmu će se moći naći ukrasno i balkonsko cvijeće, lončanice, ljetnice, trajnice, stablašice, masline, začinsko bilje, sadnice povrća, začinskog i aromatičnog bilja, agruma, cvjetni vrtići u vazama, skladno kombiniranje bilja, dekoracije, prirodni pripravci, meda, ljekovitog bilja, unikatni dekorativni i uporabni predmeti od prirodnih materijala.
 
Vidimo se u Svetvinčentu!

(I:glasistre.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se