TRAŽIŠ? NAĐI.

18. Wine Day - Dan otvorenih vinskih podruma

NOVOSTI
24.5.2017. 8:33:17

18. Wine Day - Dan otvorenih vinskih podruma
Ljubitelji vina, kao i oni koji će to tek postati, moći će tijekom Dana otvorenih vinskih podruma degustirati najbolja istarska vina i doznati kako vinari kombinacijom tradicionalnog i suvremenog načina uzgoja vinove loze i prerade grožđa dobivaju vrhunska i svjetski poznata vina.

Idealan datum za izlet sjeverozapadnom Istrom je Dan otvorenih vinskih podruma koji se u svijetu tradicionalno priređuje posljednje nedjelje u svibnju - 28. svibnja.

Toga dana vinari širom otvaraju vrata svojih carstava i, od jutra do večeri, nude ono najbolje iz svoje radinosti - vrhunsko istarsko vino, dočekujući rijeke gostiju i degustatora s mnogo elana i pažnje.

Budući da se u maloj regiji Umag-Novigrad nalazi velik broj vrhunskih podruma, prepoznatih i u inozemstvu, nema sumnje da ćete u njima kušati neka od najboljih vina što se u ovom trenutku nude u Hrvatskoj.

Vrijedi probati izvrsne autohtone sorte, bijelu istarsku malvaziju i crveni teran, a naročito momjanski muškat, specifičan za usko područje oko Momjana kraj Buja, gdje se proizvodi u svojoj najboljoj varijanti.

Vina sjeverozapadne Istre nisu samo osvajači medalja, već svako od njih prati i poneka zanimljiva priča, anegdota ili ideja. Vinski podrumi su najčešće obiteljska gospodarstva pa obilazak znači i upoznavanje s obiteljskom tradicijom i poviješću.

Dan vina u Istri pravi je festival na kojem se u ležernoj atmosferi pričaju čarobne priče o nastanku vina i njegovoj tradiciji.
 
POPIS VINARA
 
i mnogi drugi...
 
(I:colorsofistria.com)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se