TRAŽIŠ? NAĐI.

5. susret guvernera regije

BIZZDOGAĐANJA
13.3.2017. 8:55:13

5. susret guvernera regije
Godišnji susret guvernera centralnih banaka država regije okuplja guvernere i predstavnike banaka i financijskog sektora. Cilj skupa je unaprijediti suradnju financijskih institucija regije i razmijeniti iskustava u suzbijanju i ublažavanju posljedica financijskih kriza i ukupnog gospodarstva. 
 
SUSRET JE NAMIJENJEN: guvernerima središnjih banaka, ekspertima središnjih banaka, predsjednicima i članovima uprava poslovnih banaka regije, predstavnicima međunarodnih financijskih institucija.

Mjesto održavanja: Savudrija, Hotel Kempinski Adriatic Istria

Vrijeme održavanja: 30. - 31. ožujka

EURO KAO SIDRO MONETARNIH REŽIMA je glavna tema ovogodišnjeg Susreta guvernera regije. Zemlje regije su djelomično, potpuno ili neurizirane pa će ovo pitanje biti zanimljivo za sve sudionike Susreta. Pitanje prednosti i mana uvođenja eura otvoreno je i pobuđuje polemike u stručnoj i širokoj javnosti. S obzirom na različita iskustva zemalja i ekonomija regije, rasprava o ovoj temi dat će potpuniju sliku. Utjecaj eura na sve monetarne režime i monetarne politike država regije je očigledan i svi sudionici će iznijeti stavove iz vlastite perspektive.

BANKE I GOSPODARSKI RAST Nakon šest godina krize, u kojima su se banke nalazile pod pojačanom kritičkom lupom javnosti, ili su se njihove aktivnosti vezale uz rješavanje negativnog naslijeđa loših plasmana, ubrzanje gospodarskog oporavka otvara perspektivu za nova pitanja. Kakav je tempo oporavka potražnje za kreditima i hoće li se ubrzati? U kojim se tržišnim segmentima očekuje brži oporavak, a u kojima će se odvijati po nižim stopama? Hoće li se doprinos banaka gospodarskom rastu odvijati kao i do sada, kroz standardne kreditne kanale, ili se oporavak može očekivati i u drugim poslovima? Imaju li banke ulogu u ubrzanju privlačenja EU fondova? Je li na svjetskom tržištu razdoblje smanjenja kamatnih stopa pri kraju i imaju li banke dovoljne rezerve, da se mogući rast kamatnih stopa ne prelije na domaće tržište? Na ova i druga pitanja odgovore će potražiti sudionici rasprave u okviru drugog tematskog bloka konferencije pod nazivom "Banke i gospodarski rast”.

Kotizacije
Cijena sudjelovanja po polazniku je:

2.100 kn + PDV za prijave od 11.3. (Hrvatska)
280 € za prijave od 11.3. (inozemstvo)


 
(I:lider.media)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se