TRAŽIŠ? NAĐI.

Bespovratna sredstva za tradicijske obrte

NOVOSTI
8.9.2014.

Bespovratna sredstva za tradicijske obrte
Objavljen je Otvoreni javni poziv za pilot projekt "Suvremeni dizajn tradicijskih i umjetničkih proizvoda" iz Programa poticanja poduzetništva i obrta "Poduzetnički impuls". Prijave počinju 15. rujna u 8 sati i primat će se do iskorištenja sredstava, najkasnije do 14.11.2014. godine.
 
Natječaj je objavljen u  sklopu prioriteta 3. Promocija i učenje za poduzetništvo i obrt, a njime se želi osuvremeniti i oživjeti tradicijske i umjetničke obrte spajanjem proizvodnje s modernim dizajnom. Za bespovratna sredstva mogu se javiti obrti i trgovačka društva ako obavljaju djelatnost na obrtnički način i izrađuju proizvode tradicijskog i umjetničkog obrta pretežito ručnim radom i u malim serijama, sukladno odredbama Pravilnika o tradicijskim odnosno umjetničkim obrtima.
 
U obzir dolaze i proizvođači suvenira s tradicijom te obrti koji se u procesu izrade proizvoda ili pružanja usluga koriste novijim tehnologijama, ali uz uvjet da se takvim sredstvima-pomagalima ne obezvređuje estetska razina i karakter tradicijskog, odnosno umjetničkog proizvoda ili usluge.
 
Ministarstvo poduzetništva i obrta osiguralo je ukupno 500.000 kuna - najniži iznos potpore je 50.000 kuna, najviši 100.000 kuna. Financirat će se do 75% ukupno prihvatljivih troškova iskazanih u tablici proračuna predloženog projekta.
 
Prihvatljivi troškovi su:
  • Troškovi vezani uz nabavu strojeva te postrojenja namijenjene isključivo za obavljanje poslovne djelatnosti
  • Troškovi vezani uz pripremu, uvođenje i certificiranje sustava upravljanja kvalitetom i normi te troškove stjecanja prava uporabe znaka Hrvatska kvaliteta, Izvorno hrvatsko i Hrvatski otočni proizvod i sličnih priznatih znakova kvalitete
  • Troškovi vezani uz individualne nastupe na domaćim i inozemnim sajmovima (u slučaju smještaja prihvatljiv je trošak hotela s najviše tri zvjezdice i dnevnica, a prilikom prijevoza zrakoplovom karte ekonomske klase)
  • Korištenje vanjskih usluga pri istraživanju tržišta, kreiranju brenda
  • Troškovi vezani uz izradu prototipa/modela proizvoda
  • Troškovi vezani uz dizajn proizvoda do 15% iznosa potpore
 
Prihvatljive projektne aktivnosti su:

1) Ulaganje u unaprjeđenje proizvodnje i razvoj novih proizvoda
2) Uvođenje sustava upravljanja kvalitetom, normi i znakova kvalitete
3) Marketinške aktivnosti 
 
Prijava (Prijavni obrazac SD/2014 s traženom dokumentacijom) podnosi se u dva primjerka (u izvorniku i jedna preslika) unutar jedne omotnice, neposredno ili preporučenom poštanskom pošiljkom u zatvorenoj omotnici od 15.09.2014. godine od 08.00 h na adresu:
MINISTARSTVO PODUZETNIŠTVA I OBRTA
„Prijava na Otvoreni javni poziv – „Suvremeni dizajn tradicijskih i umjetničkih proizvoda"
Ulica grada Vukovara 78, 10000 ZAGREB
 
Natječajnu dokumentaciju potražite na stranicama Ministarstva poduzetništva: http://www.minpo.hr/default.aspx?id=933
 
(I: obrtnici-zagreb.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se