TRAŽIŠ? NAĐI.

"Ča ribari znaju" ove nedjelje u Fažani

NAKON POSLA
9.8.2017. 8:30:45

 Ča ribari znaju  ove nedjelje u Fažani
Manifestacija Ča ribari znaju održat će se u nedjelju, 13. kolovoza 2017. na fažanskoj rivi od 7,00 sati do 24,00 sata.
 

U nastavku pogledajte program: 

7,00
Turnir u pecanju
U suradnji sa Sportskim ribolovnim društvom Sardela iz Fažane, na lukobranu kod crvenog ferala organizira se turnir natjecateljskog karaktera za djecu od 6 do 16 godina i revijalnog za odrasle.

20,00 – 24,00
Ribarska fešta

Fažanska škola soljela srdela - Na fažanskoj rivi održat će se drugi dio Škole soljenja sardela. Naime, nakon što su 30. travnja pod stručnim okom mentora, fažanskih ribara, učenici Škole posolili sardele i svoje limenke odnijeli kući, sada će ih donijeti na ocjenjivanje njihove kvalitete te će se   proglasiti najbolje slane sardele u 2017. godini i podijeliti nagrade.    
                                  
Mala ribarska akademija srdela - izrada tradicijskih alata, prezentacija ribarskih vještina i običaja i načina prerade sardela. Od fažanskih ribara moći će se naučiti izrada, krpanje pamučnih mreža, oplitanje bocuna, bokobrana, pravljenje vrša, mornarskih čvorova, korištenje raznih tradicijskih ribarskih alata, proći tečaj pecanja ili naučiti veslati batanom. Ukoliko ste propustili Školu soljenja u svibnju, mentori će i u nedjelju podučavati i prenositi i ta znanja.
 
Za najmlađe je najinteresantniji dio o otkrivanju morskih tajna - prikaz živog svijeta fažanskog plićaka, a za one koji žele dobiti i Diplomu Male ribarske akademije, mogu aktivni pohađati tečajeve, za što je potrebna prethodna prijava Turističkoj zajednici Fažana. 

Ribolov pod feralima - posebnost ovogodišnje Ribarske akademije je prezentacija ribolova pod feralima. Naime, u suradnji s PŠRD Sardela i JK Brioni, gosti manifestacije moći će sudjelovati u pokaznom ribolovu, u kojem će se batanama s feralima, pomoću osti loviti riba u fažanskoj luci.

Ribarnica kod Paola i Nine - prikaz fažanskih ribarnica tridesetih godina prošlog stoljeća i prodaja svježih sardela na starinski način.

Kreativna radionica za djecu: izrada kazališnih lutaka i predstava "Sardele iza paravana" u organizaciji Irene Bilčić.

Gastro ponuda raznih jela od srdela
 
20.00 
Batana Cup 10. Memorijal Gina Tomašića - natjecanje u veslanju batanama, startna i ciljna linija između lukobrana i velikog mola
21,00
Podjela nagrada Batana Cupa i turnira u pecanju
22,00
Podjela nagrada škole soljenja srdela

Zabavni program uz klapu Intriga,Erika Baliju i Trio Emanon.
 
(I:eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se