TRAŽIŠ? NAĐI.

Čarobni Festival sladoleda u Fažani

NAKON POSLA
14.7.2017. 8:26:42

Čarobni Festival sladoleda u Fažani
Turistička zajednica Općine Fažana slavi 15. godina rada, a tim povodom organizira i prvi Festival sladoleda koji će se u subotu i nedjelju 15. i 16. srpnja održati u Fažani uz bogati program.

Radomir Korać – načelnik i predsjednik TZ Fažana istaknuo je kako su u Fažani vrlo zadovoljni turističkim rezultatima koji su do sada povećani čak četiri puta. 

Fažana nije izgubila dušu

Od malog ribarskog mjesta Fažana je postala najprivlačnija destinacija u ovom dijelu Jadrana. Značajan udio u ponudi smještaja čine privatni iznajmljivači i kampovi, a turistička budućnost Fažane je Pineta.

Fažana je i dalje pretežno sezonska destinacija, dok se posljednjih godina sve više pomiču u pred i posezonu, i to kreiranjem prigodnih programa poput 'Male ribarske akademije sardela'. Valja reći kako je čak 58 posto smještajnih kapaciteta na području Općine Fažana kategorizirano s 4 ili 5 zvjezdica.

Turistička zajednica dobila je i nagradu HTZ-a zahvaljujući uređenosti mjesta i plaža te očuvanju autentičnosti stare jezgre. Autohtoni ugođaj primorske destinacije u Fažani se također doživljava arhitekturom starogradske jezgre, sačuvanim izvornim mediteranski stilom gradnje, uređenosti fasada i kamenog popločenja starog centra, autohtonog bilja u hortikulturnom uređenju, drvenih batana u lučici...

Stoga se u Fažani tijekom godina organizira 40-tak tematskih manifestacija od tradicijskih dana, ribarskih večeri, bogate i djelomično diverzificirane ugostiteljske ponude bazirane na autohtonoj kuhinji, razne kreativne radionice, a posebnost je i odlazak s lokalnim ribarima na ribarenje, istraživanje podmorja polupodmornicom, ponuda autohtonih suvenira i gastroproizvoda.

U Fažani se naglasak stavlja i na kulturni itinerer i to Sakralni objekti i zbirka Župe sv. Kuzme i Damjana, Virtualan muzej ulicama Fažane i Valbandona, Park sardela, Potraga za izgubljenim blagom – za djecu, Slovo na slovo – za djecu, Rimska staza Vasianum, koncerti klasične glazbe

Fažana osim 3 kilometara uređenih plaža koje su opremljene dodatnim sadržajima i prilagođene za osobe s invaliditetom ima i dio plaže namijenjenu psima te biciklističku i pješačku stazu.

Prvi festival sladoleda 

Proslava 15. godina rada TZ-a započeti će u petak, 14. srpnja, u 19 sati Svečanom sjednicom i podjelom nagrada Amfora. 

U subotu i nedjelju 15. i 16. srpnja održat će se Festival sladoleda u kojemu će sudjelovati lokalni proizvođači sladoleda i slastičarnice.

Program će se odvijati od 9 do 11 i 19 do 24 sata kada će posjetitelji imati priliku probati čaroliju ledenih okusa s asocijacijom na ljubav, Rim, maslinovo ulje i slično. Sve to će na rivi pratiti plesne skupine, Stefano magic, Čarobnjakov šešir, klaun Andrea.

Za najmlađe će se organizirati Ledaonica, iglu s radionicama i čarobnjacima.

U subotu će za zabavu biti zaduženi Whisky train i Side effect, a u nedjelju popularni The Night Express. Svi će posjetitelji uživati i u Slavljeničkoj torti Turističke zajednice a najavljen je i fažanski kolač 'bubble oluja'.

(I:eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se