TRAŽIŠ? NAĐI.

Dani Slavonije na pulskoj tržnici

NAKON POSLA
28.8.2017. 8:35:48

Dani Slavonije na pulskoj tržnici
Udruga branitelja proizvođača "Panonija" organizira na pulskoj tržnici sajamsku manifestaciju gospodarskog, turističkog, kulturnog i edukativnog karaktera pod nazivom Dani Slavonije i Domaće je domaće koja će se održavati od danas pa sve do subote 2. rujna na Trgu 1. svibnja, kod gradske tržnice.

Poderane gaće

Uz prezentaciju i prodaju slavonskih delicija, te prikaz spravljanja hrane na tradicionalan način ("poderane gaće") kao i bogatu gastro ponudu, bit će prezentirano i očuvanje tradicionalnih zanata što je jedna od zadaća na koju su članovi udruge osobito ponosni. Izrada rukotvorina, zlatoveza i šlinge, tradicionalnih reklji samo su dio bogate i raznovrsne ponude koju su za sve posjetitelje pripremili organizatori.

Stoga, posjetitelji koji od danas do 2. rujna u vremenu od 8 do 20 sati dođu na Trg 1. svibnja moći će uživati u slavonskom čobancu, grahu i drugim jelima pripremljenim po starinskim, već zaboravljenim receptima. Pripremljen je i prigodan program uz slavonsku glazbu, koji počinje već danas pa će od 18 do 20 sati svirati tamburaški sastav Zavičajnog kluba Slavonija iz Rijeke. U petak, u 11 sati, nastupa tamburaški sastav Barufa.

Promocija po Hrvatskoj

Udruga branitelja proizvođača "Panonija" stavlja naglasak na ljude koji su u Domovinskom ratu dali veliki doprinos, a nakon rata su zasukali rukave i dalje pridonose društvenoj zajednici u ovima teškim i kriznim vremenima te istovremeno promiču i vrednote iz Domovinskog rata. Udruga "Panonija" pokrenula je vrlo uspješne i iznimno posjećene projekte "Dani Slavonije" i "Sajam slavonskih proizvoda" i "Domaće je domaće" po kojima je postala prepoznatljiva diljem Hrvatske.

(I:glasistre.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se