TRAŽIŠ? NAĐI.

Festival klasične glazbe - Fažanski sutoni

NAKON POSLA
22.8.2016. 8:27:57

Festival klasične glazbe - Fažanski sutoni
Istarska glazbena scena mladih i Turistička zajednica Općine Fažana organiziraju koncert iz 10. ciklusa Fažanski sutoni koji će se održati u ponedjeljak, 22. kolovoza 2016. godine u 21:30 sati,  u crkvi Sv. Kuzme i Damjana u Fažani.

Festival klasične glazbe Fažanski sutoni ciklus je komornih koncerata koji svojom jednostavnošću i nenametljivošću ispunjava sakralni prostor odabranim glazbenim programima i promiče glazbenu umjetnost i kulturu te potiče stvaralaštvo i promicanje mladih akademskih istarskih glazbenih talenata. 

Nastupaju: 
Ozren Grozdanić, harmonika
Monika Štangl, klavir


BIOGRAFIJE:
OZREN GROZDANIĆ rođen je 1988. godine u Puli, gdje je završio srednju glazbenu školu i opću gimnaziju. Za to vrijeme redovno je sudjelovao na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima gdje je višestruko bio nagrađivan. Četiri puta je predstavljao Republiku Hrvatsku na Svjetskom Kupu i Svjetskom Trofeju, natjecanjima koja su među najvećima i najcjenjenijima u svijetu harmonike. Nastupao je u Italiji, Sloveniji, Srbiji, Grčkoj, Portugalu, Norveškoj i Sjedinjenim Američkim Državama.
 
Dodatno se usavršavao kod mnogih priznatih umjetnika i pedagoga, kao što su Elsbeth Moser, Krzysztof Olczak, Borut Zagoranski, Vjačeslav Semjonov, Owen Murray i dr. Tijekom studiranja ne prestaje se baviti glazbom – predaje harmoniku na glazbenoj školi Ferdo Livadić u Samoboru te sudjeluje u radu više harmonikaških orkestara, među kojima je orkestar OKUD-a Istra iz Pule i SAKUD-a Ivan Goran Kovačić iz Zagreba. Uz to, bavi se i komornom glazbom te osvaja prvu nagradu s harmonikaškim duom na Susretu harmonikaša u Puli 2010. godine.
 
Tajnik je udruge Harmonikaški Centar unutar koje, pored ostalih aktivnosti, organizira Hrvatsko natjecanje za harmoniku u Daruvaru na kojem već nekoliko godina zaredom sudjeluje preko stotinu učenika osnovnih i srednjih glazbenih škola te studenata harmonike iz cijele Hrvatske. Trenutno završava drugu godinu studija klasične harmonike na Konzervatoriju za glazbu Giuseppe Tartini u Trstu, u klasi prof. Corrada Rojca, kojeg je upisao 2014. godine kao redoviti student. Aktivno sudjeluje na natjecanjima te održava redovitu koncertnu aktivnost na području Trsta i Autonomne pokrajine Furlanija i Julijska krajina. Prošle godine osvojio je drugo mjesto u najvišoj kategoriji natjecanja Svirél u Sloveniji, a svirao je u gotovo svim većim koncertnim prostorima Trsta i okolice: Sala Tripkovich, Salone degli Incanti, Palazzo Gopcevich – Museo civico teatrale Carlo Schmidl i Stazione Rogers u Trstu; Casa Zanussi i Villa Cattaneo u Pordenoneu.
 
Od hrvatskih pozornica, više puta je svirao na pozornicama Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, nastupao je i u dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda u Zagrebu, Eufrazijevoj bazilici u Poreču te Guvernerovoj palači u Rijeci. Imao je rijetku priliku sudjelovati na koncertima u spomen na tršćanskog skladatelja Giampaola Corala u organizaciji konzervatorija Giuseppe Tartini te na festivalu suvremene glazbe Festival di musica contemporanea Trieste prima u organizaciji udruge Chromas.
 
Također, iskazana mu je velika čast ponudom da održi čak dva koncerta u sklopu koncertne sezone 2015/2016 Konzervatorija u Trstu već na drugoj godini studija – solistički recital Accordion Recital te koncert Omaggio ad Astor Piazzolla na kojem je nastupio s gudačkim kvartetom Contemporaneo 4tet izvodivši Five Tango Sensations tog skladatelja i najistaknutije ličnosti u povijesti tanga.

MONIKA ŠTANGL rođena je 2000. godine u Puli. Osnovno glazbeno obrazovanje započinje na Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova – Pula, kod prof. Romane Vuksan Zuban, nastavlja kod prof. Roberta Batelića, a završava kod. prof. maše Pavićević. Započinje svoje srednje glazbeno obrazovanje u istoimenoj školi. Sudjelovala je 2015. u Glazbenom kampu Skolion pod mentorstvom izv. prof. Vladimira Babina, a 2016. pod mentorstvom prof. Dalibora Cikojevića, jednog od najistaknutijih glazbenika svoje generacije u Hrvatskoj. Osim kao solist, bila je i sudionik komornog sastava.
 
(I:infofazana.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se