Festival koji se ne propušta: Dani komunikacija najavili gostovanje Edwarda Snowdena

ŠTO, GDJE, KAKO...?
26.1.2023. 8:16:20

Festival koji se ne propušta: Dani komunikacija najavili gostovanje Edwarda Snowdena
„Sve što učinimo danas trajat će zauvijek. Ne zato što želimo zapamtiti – nego zato što nam više nije dopušteno zaboraviti", rekao je Edward Snowden, koji je riskirao sve u trenutku kada je razotkrio sustav masovnog nadzora te šokirao svijet 2013. godine. Dani komunikacija, poznati po postavljanju nekonvencionalnih pitanja i potrazi za nesvakidašnjim odgovorima, vraćaju se u Rovinj od 20. do 23. travnja 2023. – uz niz novih lica svjetske industrije!

„Snowden je jedno od najistaknutijih imena svjetske povijesti kada je riječ o privatnosti, javnim interesima i sigurnosti na internetu, tema od kojih ne možemo niti želimo pobjeći", izjavila je direktorica festivala i direktorica programa Dana komunikacija Dunja Ivana Ballon. „U svijetu u kojem je pitanje privatnosti u središtu svega na čemu kao komunikatori i kreativci radimo, privilegija nam je što će baš ove godine, na desetu obljetnicu od početka kaznenog progona koji je otvoren u SAD-u, Snowden postati dijelom diskusija i propitivanja za kvalitetnije društvo upravo na Danima komunikacija, te nezaobilazni dio novih priča s ovog jedinstvenog festivala."

DK2023 svojim netipičnim pristupom, ali i ambicioznim programom nastavlja biti središnje mjesto svih željnih kritičkog razmišljanja, konstruktivnih zaključaka, svježih kreativnih pristupa i inovativnih tehnologija koje okupiraju naše živote; uz zdravu dozu rovinjskoga vitamina D, nesvakidašnja predavanja i atmosferu kakvu samo Dani komunikacija kreiraju. Za potonje će se pobrinuti cijeli niz domaćih i stranih govornika, među kojima je danas prvi predstavljen upravo Snowden, bivši djelatnik CIA-e te konzultant NSA-a (National Security Agencyja) koji je radio, prema vlastitim riječima, na stvaranju „najefikasnijeg sustava društvene kontrole u povijesti čovječanstva".
 
dani komunikacija

Snowden već cijelo desetljeće preuzima odgovornost za svoje prijašnje djelovanje i kaže: „Sudjelovanje u izgradnji tog sustava moja je najveća pogreška." U višegodišnjem radu unutar organizacije Freedom of the Press pronašao je način za iskupljenje te je godinama usmjeren na zaštitu novinarstva koje se bavi javnim interesima te edukaciju o svakodnevnim izazovima koje donosi preplitanje privatnosti i tehnologije. Svoju će stranu priče s prisutnima podijeliti javljanjem uživo iz Moskve videopozivom, a sudionici festivala potom će imati priliku postaviti mu sva svoja pitanja, preispitati ono u što su dosad vjerovali te, ako to žele, i čuti kako je izgledao Snowdenov život u Moskvi prije deset godina, a kako izgleda sada.

Dani komunikacija tu ne staju: osim što će na tri dana postati mjesto susreta nekih od najutjecajnijih svjetskih ličnosti komunikacijske industrije, očekuje nas i niz predavanja i diskusija s domaćim stručnjacima. „Oni koji su dio naše festivalske zajednice dobro znaju zašto se vraćaju – i svi zajedno ne možemo dočekati novu dozu kvalitetnih sadržaja, najljepših susreta i novih prijateljstava kakva samo DK2023 može omogućiti", poručila je Anđela Buljan Šiber, predsjednica Uprave HURA-e i članica Organizacijskoga odbora Dana komunikacija, osvrnuvši se na posebnu festivalsku energiju koja nas čeka i ove godine.

Tanka je granica između ljubavi i mržnje, ali jedno je jasno – kreativnost nas izdvaja, a komunikacijska industrija koja se okuplja na Danima komunikacija nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Svi kreativci, marketingaši, digitalci, mediji i drugi komunikatori koji se i ove godine žele naći u društvu domaćih i svjetskih tržišnih lidera informacije o sudjelovanju mogu pronaći na www.danikomunikacija.com

O EDWARDU SNOWDENU

Bivši djelatnik CIA-e te konzultant NSA-a (National Security Agencyja) koji je radio na stvaranju „najefikasnijeg sustava društvene kontrole u povijesti čovječanstva". Nakon što je javno razotkrio da je vlada SAD-a imala mogućnost pristupiti informacijama o pozivima, tekstualnim porukama te e-pošti svake osobe na planetu, ovom protagonistu Oscarom nagrađenog dokumentarca Citizenfour te planetarno popularnog filma Snowden vlasti SAD-a poništile su putovnicu, zbog čega je novi dom pronašao u Moskvi, u kojoj se u tom trenutku našao.
U ulozi predsjednika organizacije Freedom of the Press, koju je obnašao posljednjih 8 godina, Edward Snowden odlučio je iskupiti se svijetu, te je u svojim istupima usmjeren na zaštitu novinarstva koje se bavi javnim interesima i edukaciju o svakodnevnim izazovima koje donosi preplitanje privatnosti i tehnologije.

SNOWDEN U PROGRAMU DANA KOMUNIKACIJA

Svoju će stranu priče Snowden javljanjem videolinkom ispričati svima prisutnima upravo na Danima komunikacija, i to već prvoga dana festivala, 20. travnja 2023. Nakon uvodnog izlaganja na temu Restoring Trust – How To Solve The Next Generation of Privacy & Security Dilemmas uslijedit će intervju otvoren za sva pitanja sudionika, koji će zajedno imati priliku propitati ono u što su dosad vjerovali i donijeti vlastite zaključke.

O DANIMA KOMUNIKACIJA

Dani komunikacija prepoznati su kao jedan od najboljih evenata na svijetu prema Association Excellence Awardsu, uz čak dvostruku nominaciju ove britanske organizacije, zbog svog out of the box pristupa, jedinstvene festivalske ponude, visokokvalitetne produkcije i organizacije. Novo izdanje festivala – koji je poznat po tome da se na njemu okupljaju ključni predstavnici oglašivača, agencija, stručnjaci za odnose s javnošću, predstavnici medija i ostali profesionalci iz komunikacijske industrije ključni za stvaranje i pokretanje promjena – i sljedećeg će proljeća u rovinjskom Loneu dočekati sve one koji komunikacijsku industriju istovremeno mrze i vole, ali prema njoj, zahvaljujući ovom festivalu koji zdušno okuplja komunikacijsku zajednicu, nikako ne mogu biti ravnodušni. Više informacija pročitajte na službenim stranicama festivala www.danikomunikacija.com.
 
***
O ORGANIZATORIMA:

Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA) vodeća je strukovna udruga u sektoru tržišnih komunikacija u Hrvatskoj. Članice HURA-e neke su od najboljih i najnagrađivanijih domaćih agencija. HURA organizira nacionalni festival tržišnog komuniciranja Dane komunikacija s pripadajućim natjecanjima Effie, IdejaX, MIXX i Young Lions, marketinšku akademiju HOWtoWOW, regionalnu reviju reklamnih agencija BalCannes, redovne edukacije i mnoge druge projekte. Bori se za poboljšanje tržišnih uvjeta i napredak čitave industrije, što uključuje lobističke aktivnosti, pregovaranje sa zakonodavcem, promociju struke, brojna istraživanja i statistike u industriji, savjetovanje i drugo. Izvan granica djeluje u sklopu svjetskog udruženja agencija VoxComm, EACA-e (Europskog udruženja agencija za tržišno komuniciranje), ekskluzivni je predstavnik organizacija Cannes Lions i Effie Worldwide za Hrvatsku te je kroz Interactive Advertising Bureau (IAB) Croatia dio svjetske mreže IAB Global Network.

Pratite nas na službenim Facebook i LinkedIn stranicama, a više o HURA-i saznajte na www.hura.hr.

Interactive Advertising Bureau (IAB) Croatia kolektivni je predstavnik i ambasador industrije interaktivnog marketinga i velike svjetske organizacije IAB Global Network u Hrvatskoj. Djelovanjem unutar Hrvatske udruge društava za tržišno komuniciranje (HURA-e), povezuje najvažnije aktere angažirane u rastu interaktivnog marketinga i inzistira na najvišem standardu, a hrvatsko je tržište ovom akvizicijom postalo bogatije za brojne materijale, specijalizirane edukacije, nagrade, istraživanja, analize i network koji će ekskluzivno biti dostupni kroz IAB Croatia.

Više informacija pronađite na www.iab-croatia.com te na Facebooku i LinkedInu.
 
(I: Dani Komunikacija 2023)


Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se