TRAŽIŠ? NAĐI.

Frigoservis Šime donosi novosti u sustavu klimatizacije - kako do uštede? (video)

PODUZETNIČKE PRIČE
25.4.2016. 8:25:17

Frigoservis Šime donosi novosti u sustavu klimatizacije - kako do uštede? (video)
Kroz godine klima uređaji pokazali su se kao odlično rješenje za ugodnu klimu u prostoru, kako u ljetnim tako i u zimskim mjesecima. Svakom domu pruža se visoka udobnost, a potrošnja elekrične energije zadnjih godina svela se na minimalnu uz nove tehnologije koje su nam dostupne. 

Posjetili smo obrt Frigoservis Šime u Poreču i saznali sve o rashladnim i klima uređajima te prednostima koje donose. 

Naime, upoznati smo s činjenicom da je hlađenje/grijenje putem klima uređaja vrlo funkionalno i jednostavno rješenje. Svakom pojedincu pruža se komfor i uživanje u ugodnoj klimi u prostoru. No, problem se javlja kod iznajmljivača stanova i kuća za odmor tijekom turističke sezone - račun za struju je osjetno veći. Gosti nerijetko ostavljaju upaljen klima uređaj tokom cijelog dana, bez obzira borave li u prostoru ili ne. Također, klima ostaje upaljena dok je otvoren prozor/balkon, što poništava učinak rada klima uređaja. Što poduzeti u takvoj situaciji?

Razgovarali smo s Ivanom Mofardinom iz obrta Frigoservis Šime koji bez daljnjeg preporučuje AUTAP sustav za automatizaciju rada klima uređaja koji se može koristiti u apartmanima, stanovima, kućama...

AUTAP je set elektroničkih uređaja koji međusobno povezani optimiziraju rad klime i ostalih trošila te omogućuju uštedu el. energije. Namjenjen je apartmanima u turizmu, vilama, hostelima i malim hotelima i predstavlja prvo bežično rješenje takve vrste. Ugradnjom AUTAP sustava u Vaš objekt osiguravate smanjenje troškova el. energije bez narušavanja komfora gosta i kvalitete pružene usluge. Uz uštede energije, AUTAP sustav produljuje radni vijek električnih uređaja i povećava sigurnost Vašeg objekta gašenjem uređaja kada njihov rad nije poželjan, kao što je npr. kuhalo koje je gost ostavio po izlasku uključeno - nema nepotrebnog rada, potrošnje energije i novaca.

- Sustav za automatizaciju rada klima uređaja moguće je ugraditi na više načina (žičano, bežično ili mješovito). Iako ne postoji praktično ograničenje, preporuča  žičano rješenje u slučajevima gdje je objekt još u izgradnji, a bežično rješenje kod dovršenih objekata radi smanjenih troškova montaže.

Također, na tržištu je dostupna još jedna novost - upravljane klima uređajem putem mobilne aplikacije. 

Klima-uređaji opremljeni adapterom za wifi upravljanje i omogućuju potpunu slobodu upravljanja. Uz pomoć pametnog telefona, uređajem se može upravljati bez obzira gdje se nalazite te ohladiti ili ugrijati dom, apartman ili ured s bilo kojeg mjesta. 

Putem mobitela ili tableta (iOS ili Android) može se nadzirati i do 50 klima uređaja,  kontrolirati njihov način rada, postavne vrijednosti temperature, smjer protoka zraka kao i programirati dnevni način rada i temperature za svaki dan u tjednu čime se, osim jednostavnosti samog upravljanja, postižu i velike uštede energije. Iskoristite prednosti najnovije tehnologije i recite zbogom daljinskom upravljaču.

Ugradnjom sustava za automatizaciju klima možete uštedi otprilike 1000 kn u sezoni u prosječnom trajanju od tri mjeseca te isplatiti osnovnu investiciju već u prvoj godini.
 


(I:eistra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se