TRAŽIŠ? NAĐI.

Gastro klub Pula: Edukacijski centar i mjesto susreta ljubitelja hrane

ČLANCI
12.10.2017. 9:10:33

Gastro klub Pula: Edukacijski centar i mjesto susreta ljubitelja hrane
Sezona koja je iza nas još je jednom pokazala kako Istri nedostaje kvalitetnog ugostiteljskog i kuharskog kadra. To bi se uskoro moglo promijeniti jer je u prostoru ispod tribina Gradskog stadiona Aldo Drosina (Marsovo polje 12) otvoren "Gastro klub Pula". Iza ovog projekta stoje dva gastro maga, Dragan Jovanović, široj javnosti poznat kao finalist iz kuharskog Gastro showa "Tri, dva, jedan kuhaj!" te jedan od najtalentiranijih kuhara, neprikosnoven kada su riba i morske delicije u pitanju, David Skoko iz "Bateline".


Centar za izobrazbu slastičara, kuhara i konobara

Gastro klub namjerava se razvijati u tri različita smjera. Prvi je edukacijski, budući da će se u njemu uskoro otvoriti Centar za izobrazbu slastičara, kuhara i konobara, a u tom je pogledu suradnja ostvarena s Diopter-otvorenim učilištem Pula.
 
Kako kaže Jovanović, prvi dio Gastro kluba otvoren je prije šest mjeseci i u njemu se nalazi "showroom" u kojem se prodaje sitni inventar za ugostitelje koji teže modernom pristupu hrane. Drugi dio, edukacijski i prezentacijski na katu, se uskoro namjerava kompletirati i zatim se kreće s radom u njemu.

- Prostor ima šest zasebnih radnih jedinica za kuhanje i centralnu kuhinju, opremljen je vrhunskim aparatima koji su potrebni za kuhanje, od miksera do dehidratora, a nastavu i radionice moći će polaziti oko 15-ak ljudi odjednom, kaže Jovanović.

Osim što će se ovdje odrađivati "praktična" nastava za polaznike Dioptera organizirat će se i cijeli niz radionica, promocija, degustacija i prezentacija za građane.

Radionice upoznavanja s namirnicama i kuhanja


- Ovaj smo prostor osmislili kao svojevrsni klub u kojem će se družiti svi ljubitelji hrane, ovdje će se sastajati oni koji žele učiti o hrani i oni koji svoje znanje žele podijeliti. Organizirat će se jednodnevne, tjedne i mjesečne radionice kuhanja, pripreme hrane, posluživanja, upoznavanja s namirnicama, pojašnjava Skoko, dodajući da je hrana i kuhanje i dalje u trendu, no ostaje vidjeti koji segmenti zanimaju Puljane i o čemu bi se oni rado educirali.

- Trendovi u ugostiteljstvu i kuharstvu se stalno mijenjaju, mijenjaju se pristupi namirnicama i zato je znanje koje imamo bitno prenijeti dalje, veli Skoko, dodajući kako rapidno gubimo znanje o hrani i namirnicama koje nas okružuju, a upravo je trend moderne kuhinje povratak lokalnim namirnicama.

Svi koji se žele pridružiti nekoj od radionica, koje uskoro kreću, trebaju pratiti Facebook stranicu Gastro Kluba Pula, a uskoro će se otvoriti i Internet stanica sa svim relevantnim informacijama.

I o hrani se uči

Da se i o hrani treba učiti potvrđuju činjenice što mnogi ne znaju gotovo ni jednu jestivu ili ljekovitu biljku koja ih okružuje, ali zato znaju "razne egzotične sjemenke" koje se prodaju u dućanima, veli Skoko, dodajući da mu je na radionicama intencija razbiti mnoge mitove i predrasude o hrani, potaknuti polaznike na drugačija viđenja namirnica, ali i pokazati da je zdrava hrana lokalna, sezonska i nije nužno skupa. 
 
(I:eIstra.info)


Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se