TRAŽIŠ? NAĐI.

Instagram oglašavanje

ČLANCI
18.5.2017. 9:55:25

Instagram oglašavanje
Instagram je društvena mreža za obradu i dijeljenje fotografija, a odnedavno i kratkih video zapisa. U 2016. zabilježeno je 400 milijuna aktivnih korisnika mjesečno. Dovoljan razlog da se i vi prezentirate tamo. Da bi na Instagramu pokazali tko ste i što radite, dovoljna vam je vizualna priča, odnosno fotografije ili video vašeg rada ili poslovnog cilja.
 
Instagram profil

Instagrameri se zadržavaju par sekundi na pojedinom profilu stoga su bitne kratke i jasne informacije. To može biti vaš slogan, misija ili vizija. 

Kod profilne fotografije birajte vaš logo ili maskotu, a svakako povežite profil s vašim ostalim web sadržajima poput web stranice ili mjesta gdje stavljate učestale i nove obavijesti, poput bloga 

Ukoliko ste poduzeće, kreirajte business Instagram profil i povežite ga sa svojom business Facebook stranicom. Instagram omogućuje postavljanje fotografija, video zapisa, a novost je i postavljenje foto albuma. Stvorite jedinstven vizualni identitet i učestalo objavljujte sadržaj. U tome vam mogu pomoći razne aplikacija za uređenje fotografija.

Povećajte broj pratitelja i stvorite zajednicu

Jednostavnost je jedna od prednosti Instagrama. Objave imaju kratku opisnu oznaku – hashtag (#hešteg, #coolblog, #marketingblog…), koja korisnicima omogućuje pretraživanje objava prema željenim temama. 

Prilikom osmišljavanje morate razmišljati o stvaranju zajednice. Razmislite da li će vaše objave, u pojedinoj kampanji, biti vezane uz komuniciranje vrijednosti organizacije ili pričanje priče o proizvodu. 

Prikažite tko ste vi? Koje su vrijednosti vaše organizacije? Najbolje je odabrati dva cilja. Stvaranjem interaktivnih objava potičete dijeljenje objava i samu promociju vašeg brenda, odnosno marke. Tako će se vaši oglasi prikazati potencijalnim klijentima, a od postojećih očekujte podizanje svijesti o vašoj marki, povećanje lojalnosti, dijeljenje novosti i informacija o poduzeću. 

Postavite si kvantitativne ciljeve za pojedinu kampanju. Na primjer prosječno 50 dijeljenja po postu,  povećanje broja komentara za 10% ili povećanje broja pratitelja za 200.

Prednosti Instagrama

Objave na Instagramu su besplatne, ali kao i na ostalim digitalnim platformama, postoje plaćeni oglasi kojima se prezentirate široj publici. Prednost Instagrama je jednostavnost pregleda sadržaja i korištenja te niska cijena. Sve je lakše reći fotografijom jer, kako kažu, ona govori 1000 riječi.

(I:redbrick.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se