TRAŽIŠ? NAĐI.

Iznajmljivači, prijavite se za potpore putem programa Eco Domus

13.7.2018. 8:24:42

Iznajmljivači, prijavite se za potpore putem programa Eco Domus
Jedan od općih ciljeva Upravnog odbora za turizam Istarske županije je održivi razvoj turizma u Istri, te razvoj Istre kao kvalitetne turističke destinacije. Na tragu tih ciljeva, a na temeljima Master plana razvoja turizma Istre 2015. - 2025., pokrenut je novi projekt Eco Domus. Nastavak je to aktivnosti vezanih za diversifikaciju privatnog smještaja u Istarskoj županiji, započetog projektom Istra Bike&Bed.

Eco Domus je namijenjen malim turističkim smještajnim objektima, a cilj mu je poticanje privatnih iznajmljivača na diversifikaciju i podizanje kvalitete smještaja kroz usklađivanje s načelima održivog razvoja i održivog turizma.

Održivi turistički razvoj vrlo je važan jer zadovoljava potrebe turista i domicilnog stanovništva. Njime se želi ostvariti upravljanje resursima tako da ekonomske, socijalne i ekološke potrebe budu ostvarene tako da se održi kulturološki integritet, osnovni ekološki procesi, biološka raznolikost te sustavi na kojima počiva život.

U sklopu Eco Domus programa, kroz kriterije za uvrštenje i dobivanje markice, vrednuju se lokalne vrijednosti kroz informiranje gostiju o lokalnoj kulturno-povijesnoj baštini, o lokalnim prirodnim vrijednostima, sadržajima i događanjima, o uređivanju okoliša autohtonim biljnim vrstama, promociji tradicionalnih proizvoda i suvenira, o mogućnostima učenja i/ili sudjelovanja u tradicijskim običajima, promociji lokalne kuhinje i tipičnih prehrambenih proizvoda i dr.

Osnovne karakteristike Eco Domus smještaja:

  • Društvena i ekološka odgovornost
  • Cjelovita zaštita okoliša i zdravlja
  • Korištenje eko certificiranih sredstava za pranje i čišćenje
  • Korištenje eko certificiranih toaletnih proizvoda
  • Korištenje prirodnih materijala
  • Štednja vode
  • Štednja energije
  • Sortiranje i recikliranje otpada

Prijave na ovaj javni poziv zaprimaju se do iskorištenja raspoloživih sredstava, a najkasnije do 31. listopada 2018.

Više detalja o procesu prijave na natječaj i potrebnoj dokumentaciji saznajte na stranicama Istarske županije

(I: istra-istria.hr)
VEZANE VIJESTI

Komentiraj


Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se