TRAŽIŠ? NAĐI.

Klubodrom: “Tko to tamo pjeva?” S. Šijana

NAKON POSLA
15.6.2016. 7:29:58

Klubodrom: “Tko to tamo pjeva?” S. Šijana
Klubodrom Pulske filmske tvornice donosi ovoga četvrtka, 16. lipnja, kultnu srpsku komediju apsurda "Tko to tamo peva?" Slobodana Šijana iz 1980. godine.

Višeslojna priča o tragikomičnim nezgodama putnika u dotrajalom autobusu alegorija je malograđanskog licemjerja u trenucima društvene krize te raspada Kraljevine Jugoslavije u osvit Drugog svjetskog rata.

Radnja filma počinje upravo 05. travnja 1941., dan prije nacističkog bombardiranja Beograda, put kojega s neugledne stanice udaljene svega stotinjak kilometara kreće grupa putnika.
Među njima su postariji seljak Aleksa (Milivoje Tomić), čiji je sin u vojsci, njegov boležljivi suputnik koji smatra da su mu dani odbrojani (Borislav Stjepanović), dotjerani pjevač posvećen brizi za svoj glas (Dragan Nikolić), zatim Brka, pristalica reda i zakona (Danilo Stojković), zbunjeni lovac (Taško Načić), braća ulični svirači (Miodrag i Nenad Kostić), čiji su uglazbljeni komentari i središnja pjesma jednako proslavili film kao i njegov zaplet i humor, te upravo vjenčani bračni par (Neda Arnerić i Slavko Štimac).
Kada rasklimani crveni autobus tvrtke „Krstić i sin" (Pavle Vujisić i Aleksandar Berček) napokon ukrca putnike, počinje metaforično putovanje prepuno problema i međusobnih nesuglasica koje će se odužiti na cijeli dan i noć...

Program će počet u 20 sati, a ulaz je slobodan.
 
 
(i:eistra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se