TRAŽIŠ? NAĐI.

MEDIA MEDITERRANEA 19: Predavanja, radionice, performansi i glazba

NAKON POSLA
17.8.2017. 8:46:00

MEDIA MEDITERRANEA 19: Predavanja, radionice, performansi i glazba
Media Mediterranea 19 pod naslovom "Digitalna romantika" održat će se 18. i 19. kolovoza u Titovom parku. Udruga Metamedij već 19. godinu zaredom, kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare u Titovom parku gdje je festival predstavljen, organizira ovaj festival, čiji je cilj promovirati transdisciplinarnu razmjenu između umjetnosti, javnosti, glazbe i participacije djece. Festivalski program uključuje, kazao je Marino Jurcan iz Metamedije, izložbu novomedijskih umjetničkih instalacija i igara, multimedijalni kutak i radionice za djecu, audio performanse i glazbeni program.

Program su potom predstavile Mateja Filipović-Sandalj i Maja Iskra. Govoreći o novomedijskim instalacijama i predavanjima, skupina Mediengruppe Bitnik predstavlja "Random Darknet Shopper", dok Darko Fritz donosi rad "204_no_content", a tipografska slika smještena je u pustinji i veličine je 3.6*31 metar i oblikovana je unutar matrice od 18*166 polja, odnosno 2988 piksela.

"Gdje je razlika između plagijata i citata" propitkuje se Davor Branimir Vincze, a "Away on vacation" Jonasa Lunda je instalacija koja se sastoji od umjetnikova Macbook Pro računala, HD kamere, prilagođenog softvera i internetske veze. "Curtains" Nicolasa Sassoona je kompjuterizirana animacija koja simulira dvije zavjese koje vijore na vjetru.

"If you see human then run" Luisa Rodile-Fernandeza se sastoji od dva UI robota za učenje jezika koji, postavljeni jedan uz drugoga, uče imenice i glagole na engleskom jeziku.

GIF Salon Anthonyja Antonellisa sastoji se od projekcije nekoliko GIF-ova u starim, dekorativnim okvirima izloženima na zidu.

Net.cube je predavanje Irene Borić, odnosno program koji je izveden kao internetska galerija i diskurzivni program. Kroz prezentaciju vlastitih djela nastalih u posljednje tri godine, Davor Branimir Vincze će govoriti o tome kako se post-internet art reflektira u suvremenoj glazbi.

Mateja Filipović-Sandalj proglasila je i dobitnicu Zlatne lubenice, odnosno umjetničkih radova odabranih na natječaju za autorske radove iz područja suvremene umjetnosti koji su direktno povezani s temom festivala, a koriste nove medije i tehnologije. Članovi stručnog žirija Oleg Šuran, Sunčica Ostojić i Marko Vojnić Gin odabrali su kao najbolji rad onaj Paule Šobat (1991.) multidisciplinarne dizajnerice rođene u Zagrebu, koja je osvojila nagradu svojim radom Post Postcard, koji preispituje i poigrava se svrhom i simbolikom razglednice kao svojevrsnog podsjetnika na trenutak.

Maja Iskra predstavila je i dječji multimedijalni kutak i radionice za djecu. FabLabbing od 2D digitalizacije do 3D ispisa je namijenjena upoznavanju s osnovama 2D digitalizacije te 3D ispisa. Polaznici radionice moći će izraditi svoj crtež ili kolaž kojeg će potom prenijeti kao otisak na tkaninu, a najbolji će rad dobiti i predmet izrađen na 3D printeru.

DiA: romantični scenarij je kolektiv arhitekata koji izvodi prostorne vježbe s djecom. Za ovogodišnje izdanje festivala DiA se planira zadržati što je više moguće u prostoru čežnje, a radionica uključuje izradu nekoliko okvira za priču (kutija) u kojima će se od gline modelirati scenografija za prizor ljubavne igre.

Bogat je i raspored glazbenog programa, a nastupit će Piknik Soundtrack, Justin case, Rinoma i Buka Noise Collective.
 
(I:glasistre.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se