TRAŽIŠ? NAĐI.

Na snagu stupio program dodjele državnih potpora za razvoj malog i srednjeg poduzetništva

ČLANCI
6.2.2015.

Na snagu stupio program dodjele državnih potpora za razvoj malog i srednjeg poduzetništva
Temeljem Zakona o državnim potporama, Ministarstvo financija dalo je pozitivno mišljenje na Program dodjele državnih potpora za razvoj malog i srednjeg poduzetništva koji je stupio na snagu 1. veljače 2015. godine.
Možete ga pročitati ovdje.

Omogućena je priprema objave prva dva Javna poziva - "Izgradnja proizvodnih kapaciteta i ulaganje u opremu” te "Ulaganje u proizvodnu tehnologiju” temeljem navedenog Programa u prvom kvartalu ove godine. Savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o Uputama za prijavitelje za navedene Javne pozive provedena su od 30. prosinca 2014. godine do 22. siječnja 2015. godine o čemu više možete pročitati ovdje.

Cilj odobrenog Programa jest razvoj malog i srednjeg poduzetništva te razvoj novih kompetencija i stvaranje radnih mjesta. Putem Programa dodjele državnih potpora za razvoj MSP-a definiraju se ciljevi, uvjeti i postupci za dodjelu državnih potpora namijenjenih povećanju gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća za realizaciju projekata.

Gotovo 150 milijuna eura bespovratnih sredstava dodijelit će se mikro, malim i srednjim poduzetnicima u svrhu podizanja konkurentnosti i to kroz investicije u nove i postojeće proizvodne kapacitete, ulaganja u suvremenu proizvodnu opremu, tehnologiju i nove proizvode, diversifikaciju i širenje poslovne djelatnosti, što će u konačnici omogućiti razvoj proizvoda i usluga, povećanje produktivnosti te povećanje broja zaposlenih i očuvanja postojećih radnih mjesta.

Isto tako, poduzetnike tijekom ove godine očekuju i Javni pozivi u vrijednosti od otprilike 350 milijuna eura potpora za turizam, poduzetničku infrastrukturu, informatizaciju te povećanje kvalitete proizvoda.

(I: minpo.hr)


Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se