TRAŽIŠ? NAĐI.

Najavljen 5. Regionalni forum obiteljskog smještaja Istarske županije

NOVOSTI
15.2.2018. 8:43:51

Najavljen 5. Regionalni forum obiteljskog smještaja Istarske županije
5. Regionalni forum obiteljskog smještaja Istarske županije (FOS) održat će se 16. veljače u 12 sati Domu hrvatskih branitelja u Puli.
 
Konferencijom za medije održanom jučer u ŽK Pula, najavljen je 5. Regionalni forum obiteljskog smještaja Istarske županije, koji organiziraju HGK Županijska komora Pula, Upravni odjel za turizam Istarske županije i Turistička zajednica Grada Pule.

Predsjednica HGK ŽK Pula Jasna Jaklin Majetić, istaknula je kako Hrvatska gospodarska komora prepoznaje potencijal obiteljskog smještaja, odnosno privatnih iznajmljivača kao mikropoduzetnika, koji u Hrvatskoj imaju više od 92 tisuće smještajnih jedinica. Upravo je HGK u suradnji s turističkim zajednicama, pokrenula inicijativu okupljanja potencijala privatnog smještaja, kako bi se prepoznalo koliko je velik segment njihove usluge, i potencijal za plasman hrvatskih proizvoda kroz njihovu uslugu, od opremanja svih smještajnih kapaciteta do usluga i proizvoda koji se nude u njihovim kapacitetima.

Stoga je cilj Regionalnog foruma međusobno umrežavanje svih pružatelja usluga u obiteljskom smještaju, njihova edukacija, najviše prema onome što je zapravo trend, dakle inovativnim proizvodima, te kreiranje više razine kvalitete smještaja koja će biti destinacijski atraktivna, zaključila je Jaklin Majetić.

Pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije Nada Prodan Mraković istaknula je kako je važno da dionici u privatnom smještaju zajedno kreiraju i stvaraju ovaj segment ponude, a kako bi ponuda bila što konkurentnija i kreativnija. Forum je mjesto dobivanja relevantnih informacija koje privatnim iznajmljivačima mogu koristiti kako bi unaprijedili svoje poslovanje te doprinijeti u podizanju razine kvalitete. Teme su raznolike: od mogućnosti kreditiranja, programa diverzifikacije, održivog razvoja, trendova u svijetu, primjera dobre prakse eko hotela i dr. Važno je povezivanje samih iznajmljivača, ali i između turističke ponude i usluge koja postoji u destinaciji.

Od 2012. godine broj privatnih iznajmljivača u Puli više je nego udvostručen, i trenutno ih je više od dvije tisuće, kazala je direktorica Turističke zajednice Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj. U svojim aktivnostima Turistička zajednica kroz razgovor s privatnim iznajmljivačima trudi se što više ih educirati i usmjeravati kako bi ponuda bila što kvalitetnija. Program Foruma zamišljen je tako da potakne privatne iznajmljivače da i sami budu proaktivni, a novina je obilazak atrakcija i znamenitosti Pule, koji se provodi u suradnji s Društvom vodiča.

5. Regionalni forum podupiru tvrtke koje će održavati individualna savjetovanja na štandovima za vrijeme trajanja Foruma: Hrvatska poštanska banka d.d., PRIMA namještaj d.o.o., Bernarda d.o.o., myPOS d.o.o., i Labud.

(I:eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se