TRAŽIŠ? NAĐI.

Najpoduzetnica godine u Hrvatskoj

ČLANCI
1.6.2017. 8:55:30

Najpoduzetnica godine u Hrvatskoj
Vlasnica pulskog Aquariuma Milenu Mičić je prema ocjeni Udruge poslovnih žena Krug proglašena najpoduzetnicom godine u Hrvatskoj.

Očuvanje prirode

Gradonačelnik Miletić kazao je kako mu je bilo posebno drago kada je pročitao njezino ime kao pobjednice te kazao da je ovo priznanje nagrada za njezin neizmjeran trud i rad unijet u projekt pulskog Aquariuma, a koji, uz turistički aspekt, ima veliku ulogu u promociji očuvanja prirode.

- Posebno mi je drago što je akvarij uvijek otvoren našoj djeci koja ga rado posjećuju i tako uče o moru, brizi za morske životinje te o važnosti zaštite okoliša, rekao je gradonačelnik te podsjetio da je Aquarium Pula još jedna pozitivna poduzetnička priča u gradu koji je prema istraživanju FINA-e proglašen prvim gradom u Hrvatskoj po broju poduzetnika po glavi stanovnika, a ti se "pozitivni trendovi u poduzetništvu nastavljaju i dalje", kazao je te Mičić i poželio joj puno uspjeha u daljnjem poslovanju.

Centralni akvarij

Milena Mičić, koja je prema ocjeni Nacionalne udruge poslovnih žena Krug, proglašena najpoduzetnicom 2016. godine u Hrvatskoj svoju poslovnu priču započela je 2000. godine kada je u utvrdi na pulskoj Verudeli pokrenula projekt pulskog Aquariuma. 

Riječ je o projektu akvarijskog postava putem kojeg se promovira poseban vid turizma, zaštita prirode i revitalizacija kulturno-povijesne baštine te edukativni turizam, naglasila je Miličić i dodala da trenutno zapošljava 17 ljudi, a uskoro se akvarij, ako se ostvare planovi, namjerava širiti i na obližnju bateriju San Giovanni, dok se u središnjem dijelu završava investicija velikog, centralnog akvarija.

Mičić se osvrnula i na rad Centra za oporavak kornjača koji djeluje u sklopu Aquariuma naglasivši da je u Centru do sada spašeno čak 120 kornjača, a kako se njih čak osam oporavljenih namjerava u more pustiti 16. lipnja. 

(I:glasistre.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se