TRAŽIŠ? NAĐI.

Novigrad dobio priznanje Naj grad

ČLANCI
3.4.2018. 8:49:24

Novigrad dobio priznanje Naj grad
Još jedno respektabilno priznanje „Naj grad" portala Gradonačelnik.hr pristiglo je u Istru, točnije u Novigrad. Tako je Novigrad nakon Umaga ušao u popis pozitivnih primjera hrvatskih gradova koji intenzivno rade na razvoju u gospodarskom i društvenom segmentu. "I Grad Novigrad je po svemu odskočio u Istri u raznim kategorijama koje ocjenjujemo," javljaju nam s portala Gradonačelnik.hr, a priznanje se dodjeljuje svim gradovima koji su deset i više puta bili među prvih deset na nekoj od njihovoj listi.

Rezultati TOP10 baziraju se na podacima koje iz udruge Gradonačelnik.hr rade na temelju izvršenih mjerljivih analiza proračuna gradova i općina. Tako je Novigrad bio proglašen šampionom ili među prvih deset u Hrvatskoj u kategorijama najštedljiviji Grad za izdvajanja za službena putovanja po stanovniku; prema visini prosječnih izdvajanja za sport po stanovniku i u ukupnim rashodima; po izdvajanjima za predškolski odgoj; prema izdvajanju za protupožarne usluge, za stipendije i za povećanje zaposlenosti.

Gradonačelnik Novigrada Anteo Milos zadovoljan je što je portal gradonacelnik.hr prepoznao i javno pohvalio njihov način upravljanja javnim sredstvima.

- Nastojimo proračunska sredstva ravnomjerno rasporediti, biti štedljivi i na najbolji način zadovoljiti sve obaveze koje imamo kao lokalna samouprava. Ponosni smo što smo kao sredina prepoznati u kategoriji izvrsnih u segmentu društvenih djelatnosti (obrazovanje, predškolski odgoj i sport), ali i po ekonomskoj aktivnosti te visokoj stopi zaposlenosti koji su glavni preduvjet za opće povećanje društvenog standarda u našem gradu.

I Grad Umag je bio među TOP 10 u nizu kategorija, među ostalim u analizi pomoći EU po stanovniku, udjelu ukupne pomoći pojedinog grada u ukupnim pomoćima EU svim gradovima, udjelu izdvajanja za predškolski odgoj, izdvajanjima za gospodarenje otpadom.

Gradovi Poreč i Rovinj se nalaze u nešto nižoj kategoriji pa će im priznanja Naj Grad biti poslana naknadno s obzirom da se šalju u odvojenim intervalima u različite dijelove Hrvatske, obavijestili su nas s portala Gradonačelnik.hr.

Temeljem ovih saznanja još jednom je potvrđeno da se gradovi i općine zapadne obale Istre u nijansama razlikuju u ekonomskoj razvijenosti i primjer su iznad prosječnog razvoja među svim gradovima Hrvatske.

(I:glasistre.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se