TRAŽIŠ? NAĐI.

Objavljen Javni poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama za 2019. godinu

NOVOSTI
7.6.2019. 10:46:29

Objavljen Javni poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama za 2019. godinu
Ministarstvo kulture, u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta, s ciljem jačanja malog i srednjeg poduzetništva u kulturi objavljuje Javni poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama za 2019. godinu. Javni poziv bit će otvoren do 8. srpnja 2019.!

Poziv je otvoren za gospodarske subjekte koji djeluju u područjima izvedbenih i vizualnih umjetnosti, književno-nakladničke i knjižarske te audiovizualne djelatnosti (koja obuhvaća i djelatnost razvoja i proizvodnje videoigara umjetničkog i kulturnog značaja).
 
Javni poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama za 2019. godinu rezultat je višegodišnje uspješne suradnje Ministarstva kulture i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Cilj programa Poduzetništvo u kulturnim i kreativnim industrijama je potaknuti aktivnosti usmjerene na razvijanje novih poslovnih modela temeljenih na prepoznavanju kreativnih kompetencija kao strateških vrijednosti društva te potaknuti zapošljavanje unutar navedenih područja. Podržat će se aktivnosti koje doprinose razvoju i jačanju kapaciteta i konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija, povećavaju njihovu vidljivost i potiču daljnje umrežavanje, ali  i  aktivnosti koje naglašavaju potencijal kulturnih i kreativnih industrija za razvoj, unaprjeđenje i povećanje konkurentnosti te obogaćivanje hrvatske turističke ponude.

Programom se potiče zapošljavanje (sufinanciranje 50% troškova bruto plaće novozaposlene osobe kao dijela troška projekta) i uključivanje vanjskih suradnika, otvaranje i opremanje prostora i nabava opreme, promidžbene aktivnosti, distribucija i stručno usavršavanje namijenjeno isključivo za obavljanje poslovne djelatnosti.
 
Sadržaj Javnog poziva možete pročitati na stranicama Ministarstva kulture

(I: culturenet.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se