TRAŽIŠ? NAĐI.

Objavljen Vodič za siguran rad u turizmu i ugostiteljstvu

NOVOSTI
17.5.2017. 8:43:41

Objavljen Vodič za siguran rad u turizmu i ugostiteljstvu
Za promociju Hrvatske kao poželjne i ugodne turističke destinacije, uz prirodne i druge resurse, važan je svaki radnik u djelatnosti turizma i ugostiteljstva.

Svake godine povećava se i sezonsko zapošljavanje, u obrte dolaze novi radnici bez ili s malim radnim iskustvom, što predstavlja dodatni izazov za njihovo osposobljavanje, kako za odgovarajuće poslove, tako i za siguran rad.

Jedan od ključnih čimbenika uspjeha u turizmu je čovjek, a da bi radnici ostvarili očekivani radni učinak od osobite je važnosti da im se osiguraju odgovarajući radni uvjeti i provedba svih mjera zaštite na radu.

Zavod za unapređivanje zaštite na radu, kao središnja javna ustanova nadležna za navedeno područje, pripremio je Vodič za siguran rad u turizmu i ugostiteljstvu, koji je  namijenjen poslodavcima i radnicima u ovom sektoru te im pruža osnovne informacije o njihovim obvezama, odgovornostima i pravima kao i preventivnim mjerama koje je potrebno primjenjivati prilikom obavljanja određenih poslova kako bi se isključile nezgode, ozljede, profesionalne bolesti i bolesti povezane s radom te unaprijedila zaštita na radu.

Pored toga, sukladno procjeni rizika za svako mjesto rada obveza je poslodavaca provesti osposobljavanje radnika za rad na siguran način te primjenjivati sve druge propisane mjere, jer samo je siguran radnik i uspješan radnik!

Vodič za siguran rad u turizmu i ugostiteljstvu možete preuzeti ovdje: Vodič za siguran rad u turizmu i ugostiteljstvu
 
(I:uopazin.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se