TRAŽIŠ? NAĐI.

Ove subote u Medulinu manifestacija "Od mora do stola" i Obiteljski dan

NAKON POSLA
3.10.2017. 9:12:08

Ove subote u Medulinu manifestacija  Od mora do stola  i Obiteljski dan
Ove subote, 7. listopada kod medulinskog Malina održat će se cjelodnevne manifestacije Od mora do stola 2017. i Obiteljski dan Općine Medulin koje će, osim zabavnog i gastronomskog, biti i humanitarnog karaktera.
 
Program, koji su na konferenciji za novinare najavili medulinski načelnik Goran Buić, pročelnica Suzana Racan Stern i voditeljica LAGUR-a Istarska batana Katja Ereš, počinje u 11 sati, a traje sve do večeri, kad u 21 sat nastupa klapa Rišpet.
 
Manifestacija Od mora do stola otvara se u podne, kad će osam ugostitelja s područja ove općine početi pripremati riblja jela od namirnica koje će im za ovu prigodu darovati lokalni ribari. Bit će tu različite ribe, od sardele do tune, a cilj je promovirati ribarstvo, odnosno umrežiti lokalne ribare i ugostitelje, i to kreiranjem službene oznake kvalitete ribljih proizvoda s područja LAGUR-a koji će se nalaziti u restoranima s ponudom ovdašnje ribe. Osim promocije lokalnih morskih proizvoda i njihove konzumacije, na ovaj će se način širiti ribarska djelatnost te će se, u konačnici, bolje i kvalitetnije povezati sami ribari i krajnji kupci.

- Važno je reći da su sva jela besplatna za posjetitelje, od kojih se očekuje određeni iznos donacije koja će se usmjeriti u uređenje dječjeg igrališta iza konobe Mižerija, kod ribarskog mula, naglasio je Buić, podsjetivši da lani posjetitelji nisu bili baš široke ruke kad je riječ o sredstvima koja su se tada prikupljala za jednu oboljelu polaznicu OŠ dr. Mate Demarina. Preklani se, podsjećamo, donirani novac usmjerio u putovanje atletičarki pulske gimnazije na Svjetsko prvenstvo u Kinu. No, ono što će ovo igralište razlikovati od standardnih su sprave koje će biti prilagođene djeci s invaliditetom, dodala je pročelnica Racan Stern.  

U sklopu Obiteljskog dana u 11 sati održat će se zumba fitness, nakon čega slijede zabavne igre za djecu, jahanje, uz hranjenje konja u uvali Bijeca. Biolog Neven Iveša vodit će dječju edukativnu radionicu Upoznajmo more, održat će se turnir u briškuli i trešeti, a bit će priređena i donatorska aukcija slika članova udruge MedulinArt. U bogatoj lutriji svaki će listić biti dobitan, a u 20.45, kao kruna manifestacije, slijedi vatromet. Sve će se odvijati u dva šatora, pa eventualno loše vrijeme neće odgoditi program.

(I:eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se