TRAŽIŠ? NAĐI.

Ovog četvrtka prikazuje se antologijska omnibus komedija "Jučer, danas, sutra"

NAKON POSLA
11.7.2017. 8:14:11

Ovog četvrtka prikazuje se antologijska omnibus komedija  Jučer, danas, sutra
Antologijskom omnibus komedijom „Jučer, danas, sutra" (Ieri, oggi, domani) Vittorija De Sice iz 1963., koja će biti prikazana u Klubu Pulske filmske tvornice ovoga četvrtka, 13. srpnja, u 20.30 sati završit će ova sezona Klubodroma PFT-a. 
 
Voditeljica večeri bit će Ivana-Nataša Turković, a ulaz je slobodan

Film sa Sophijom Loren i Marcellom Mastroiannijem u glavnim ulogama je podijeljen u tri segmenta, čija se radnja odvija u različitim dijelovima Italije. Prvi segment, „Adelina", scenarista Eduarda De Filippa i Isabelle Quarantotti polazi od istinite priče i smješten je u Napulju '50-ih godina prošlog stoljeća. 

U njemu krijumčarka cigareta uzdržava nezaposlenog muža, dok zatvor izbjegava stalnim trudnoćama. Priču za drugi segment, „Annu", napisali su temelju novele „Troppo ricca" Alberta Moravije Cesare Zavattini, Bella Billa i Lorenza Zanuso
 
Ovdje pratimo bogatu milansku gospođu koja se spetljala s manje imućnim muškarcem, no banalni incident otkrit će pravu vrijednost njihovog pseudo-ljubavnog odnosa. 

Scenarij za treći segment, „Maru", također potpisuje Cesare Zavattini. Za junakinju je on odabrao rimsku prostitutku u koju se zaljubljuje mladi sjemeništarac (Gianni Ridolfi), dok Mastroianni igra stalnu mušteriju. 

Završni segment je danas poznat po antologijskoj sceni u kojoj Loren izvodi striptiz, a koju su glavni glumci decenijama kasnije parodirali u Altmanovom filmu „Prêt-à-Porter".

De Sica je za ovu talijansko-francusku koprodukciju dobio Oscara i Zlatni Globus za najbolji strani film. Mastroianni je za najboljeg stranog glumca dobio BAFTA-u, a s Loren i Donatellovog Davida za najbolju mušku, odnosno žensku ulogu. 

Klubodrom PFT-a će se vratiti nakon ljetne pauze u rujnu, kada će se nastaviti s programima projekcija, predstavljanja i gostovanja. 

(I:eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se