TRAŽIŠ? NAĐI.

Ovu subotu na pulskoj tržnici „Zdrave navike – Zdrav život“

NOVOSTI
30.5.2017. 8:24:27

Zdrave navike - zdrav život

Ovu subotu na pulskoj tržnici „Zdrave navike – Zdrav život“
U subotu, 3. lipnja na pulskoj tržnici od 10 do 13 sati održat će se događaj „Zdrave navike-zdrav život". Osnivačice Udruge Centar za zdrave životne navike EM – VITA NOVA Elvis Berkarić i doktorica Mira Matović, uz podršku Tržnice d.o.o. Pula i nekoliko sponzora, organizirat će infomativno subotnje jutro kad će svi zainteresirani moći dobiti informacije o radu udruge.

Ovom će prigodom posjetitelji moći degustirati posebna jela koja će prezentirati predstavnice Udruge" kazao je direktor Tržnice d.o.o. Pula Renato Perc koji je nadodao kako će povrće potrebno za pripremu jela donirati proizvođači koji prodaju povrće na pulskoj tržnici.

Doktorica Matović naglasila je da je Udruga osnovana zbog izrazito velike potrebe da se javnost senzibilizira i informira o problemima koje zahvate onkološke bolesnike: „Tehnički napredak u razvoju metodalje lječenja onkoloških bolesnika je otišao jako daleko, no nije istodobno popraćen razvojem onog dijela koji je ponekad pacijentima još bitniji – osobni dio, humani pristup i jednom cjelovitom podrškom te objašnjenjima."

Želja mi je da prenesem ljudima sva moja iskustva i biti im podrška jer osobno znam što čovjek prolazi kad ga zadesi onkološka bolest. Promjenom životnog stava i navika može se postići kvalitetnije opće zdravlje. Kroz fizičku aktivnost, promjenu prehrane i smanjenje stresa može se znatno utjecati na status pacijenta. Svakako da - i medicini i liječenju, ali uz promjenu životnih navika može se puno kvalitetnije živjeti i boriti za zdravlje," naglasila je Berkarić.

Udruga je osnovana 2016. godine s ciljem da se pomogne onkološkim bolesnicima da lakše prihvate dijagnozu i promjene koje ona nosi te da promijene osobni stav prema bolesti. Osim toga, vrši edukaciju, senzibiliziranje i pomoć pri usvajanju zdravih životnih navika, zdravim i uravnoteženim načinom prehrane, poticanjem fizicke aktivnosti, usvajanjem tehnika opuštanja i redukcije stresa, tehnike disanja kao i tehnike Mindfulness.

(I:pula.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se