TRAŽIŠ? NAĐI.

Poslovne žena iz Istarske županije sudjelovale na obilježavanju Svjetskog dana poduzetnica

ČLANCI
26.5.2017. 8:47:46

Dobitnice priznanja udruge Krug

Poslovne žena iz Istarske županije sudjelovale na obilježavanju Svjetskog dana poduzetnica
Povodom Svjetskog dana poduzetnica u Zagrebu, u Hrvatskoj gospodarskoj komori, 24. svibnja 2017. godine održana je svečanost dodjele priznanja ženama poduzetnicama u Hrvatskoj. Tom je prilikom Iz Istre krenulo 20 žena poduzetnica, članica udruge poslovnih žena Krug zajedno s predsjednicom HGK Županijske komore Pula Jasnom Jaklin Majetić, kako bi prisustvovale svečanosti ali i podržale Milenu Mičić, direktoricu Aquariuma Pula d.o.o. i dobitnicu priznanja za poduzetnicu godine.

Svečanosti su prisustvovali brojni visoki uzvanici i predstavnici iz javnog sektora, između ostalih i ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Martina Dalić, izaslanica predsjednice Sanda Čorak, potpredsjednica HGK Mirjana Čagalj te predstavnica Grada Zagreba Ljerka Mintas Hodak. Svečanosti je ispred Istarske županije prisustvovala Giuseppina Rajko, zamjenica župana te ispred grada Pule Vesna Sajić, pročelnica Upravnog odjela za financije i proračun. U svojim obraćanjima uzvanice su istaknule važnost žena u poduzetništvu te se osvrnule na trenutno stanje. 
 
Poslovne zene istarske zupanije

Svečanost dodjele priznanja odvijala se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović te u organizaciji Udruge poslovnih žena Krug na čelu s Gordanom Restović, predsjednicom Kruga na nacionalnoj razini i predsjednicom Ogranka Kruga za Istarsku županiju Zrinkom Bokulić. Svečanost je vodio Ronald Braus.

Današnji razlog okupljanja je slavljenje ženske hrabrosti i odlučnosti da ostvare svoje snove a naša uloga kao udruge da ih povezujemo, potičemo, ukazujemo i pomažemo, a da opet sve zajedno dijelimo oko sebe pozitivan pristup u riješavanju poteškoća, da budemo primjer i oslonac. Sa više od 21 godine rada  i ove 14-te  po redu tradicionalne dodjele nagrada zauzimamo mjesto ozbiljnog partnera u promicanju ženskog poduzetništa i uz nove planove i ideje koje su pred nama želimo biti samo još snažnije", izjavila je Restović.
 

Poduzetnica godine


Priznanje za poduzetnicu godine dobila je Morena Mičić, direkorica Aquariuma Pula d.o.o. koja se za ovu nagradu prijavila na poticaj predsjednice Županijske komore Pula, Jasne Jaklin Majetić. U kategoriji socijalnog poduzetništva priznanje je dobila Ljiljana Vukšić, ravnateljica dječjeg vrtića Mali istraživač iz Zagreba dok je priznanje za menađericu godine otišlo u ruke Slavici Grkeš vlasnici putničke agencije Dominium Travel d.o.o. iz Dubrovnika.
Laureatkinjama je osim nagrade uručen i pjenušac „Šinjorina" istarskog proizvođača, Katarine i Ane Peršurić čiji su pjenušci vrlo cijenjeni i nagrađivani.

(I:eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se