TRAŽIŠ? NAĐI.

Potpore Pula 2018.: Grad ponovno osigurao milijun kuna bespovratnih sredstava za poduzetnike

NOVOSTI
15.3.2018. 8:17:51

Potpore Pula 2018.: Grad ponovno osigurao milijun kuna bespovratnih sredstava za poduzetnike
Grad Pula i ove je godine osigurao milijun kuna bespovratnih sredstava za dodatni razvoj poduzetništva u Puli. Prilikom predstavljanja poticajnih mjera, na konferenciji za novinare pulski je gradonačelnik Boris Miletić istaknuo kako je uloga Grada Pule stvoriti sve pretpostavke za pozitivnim poduzetničkim okruženjem, koje će privući investitore i poduzetnike.

"Pula je nakon Zagreba, grad s najviše poduzetnika u Hrvatskoj u odnosu na radno sposobno stanovništvo, a da je Pula sve atraktivnija investitorima svjedoči i pojačana poduzetnička aktivnost u gradu. Zahvalni smo poduzetnicima što svojim radom stvaraju dodatnu vrijednost. Grad Pula je u protekle četiri godine samo za direktne poticaje izdvojio 8,2 milijuna kuna, a drago mi je da u odnosu na program iz 2010. godine danas imamo 15 posto više žena poduzetnica. Osim ovih direktnih poticaja, na cjelokupnu kvalitetu života u gradu utječe više faktora na koje kao Grad možemo utjecati. Tako u Puli danas nema liste čekanja za upis djece u dječje vrtiće, Grad financira produženi boravak učenika u školama kako bi pomogli zaposlenim roditeljima, provodi se jedno smjenska nastava u gotovo svim osnovnim školama, godinama imamo dežurne službe u dječjim vrtićima, a dodjelom stipendija potičemo izvrsnost. I ovom prigodom pozivam poduzetnike s područja Pule da se prijave na javni poziv i iskoriste priliku za dodjelom bespovratnih sredstava za svoje poslovanje", naglasio je pulski gradonačelnik.

Pročelnica za financije Grada Pule Vesna Sajić kazala je kako kroz ukupno osam mjera, Grad želi smanjiti početne financijske izdatke poduzetnika prilikom pokretanja poslovanja, poticati zapošljavanje nove radne snage, povećati konkurentnost, povećati udio inovativnih gospodarskih subjekata u ukupnom broju gospodarskih subjekata koji će generirati rasti i razvoj, olakšati nabavku suvremenih strojeva, alata i opreme, potaknuti poduzetnike na korištenje sredstava iz EU fondova, ojačati pozicije gospodarskih subjekata na inozemnom tržištu i omogućiti im širenje poslovanja.

U odnosu na prijašnje pozive, ove je godine ženama poduzetnicama omogućeno ostvarivanje veće potpore za 20 posto, odnosno najviše do 12 tisuća kuna. Stopostotni odobreni iznos potpore za nabavu informatičke opreme ove godine mogu iskoristiti i oni poslovni subjekti koji se bave računovodstvenim, knjigovodstvenim i revizijskim djelatnostima. Osim toga, novost je i povećanje iznosa potpore poduzetnicima za financiranje pripreme i kandidiranje projekata, kojima je na raspolaganju do 15.000,00 kuna. Uvećan je i iznos potpore s 20.000,00 kuna na 25.000,00 kuna, ali uz financiranje 75% prihvatljivih i dokumentiranih troškova, za sufinanciranje nabave dugotrajne materijalne imovine, a uvećan je i iznos za one koji su ovu mjeru već koristili u 2016. i 2017. godini, sa 10.000,00 kuna na 12.500,00 kuna.

Obrazac zahtjeva za dodjelu potpora te svi detalji, upute i potrebna dokumentacija mogu se  preuzeti u Gradu Puli, u Upravnom odjelu za financije i opću upravu, Polanijev prolaz 2 (soba 11, 3. kat) te na web stranicama Grada Pule www.pula.hr, u rubrici Aktualno. 

Zahtjev za dodjelu potpore s potrebnom dokumentacijom podnosi se Povjerenstvu za dodjelu potpora za razvoj poduzetništva grada Pule u 2018. godini do 15. prosinca 2018. godine, odnosno do iskorištenja sredstava.
 
(I:eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se