TRAŽIŠ? NAĐI.

Poziv na Okrugli stol "Bez računovođa se ne računa"

11.10.2018. 8:28:30

Poziv na Okrugli stol  Bez računovođa se ne računa
Nakon uspješnog Okruglog stola računovođa održanog u Zagrebu, Hrvatska obrtnička komora i Obrtnička komora Primorsko-goranske županije organiziraju Okrugli stol računovođa u Rijeci.

Okrugli stol pod nazivom "Bez računovođa se ne računa" održat će se 16.10.2018. u Hotelu Jadran u Rijeci, Šetalište XIII divizije 46, s početkom u 11:00 sati.

Računovođe se svakodnevno susreću s brojnim promjenama zakona i propisa te kratkim vremenom za njihovo provođenje u praksi. Jedan od njihovih najvažnijih zadataka jest da prenose znanje klijentima, upoznaju ih i upozoravaju na što sve treba paziti kako se ne bi prekršili propisi.

Stoga, uz redovan posao, uvijek moraju imati spremne odgovore na brojne upite i zahtjeve, kako klijenata, tako i zakonodavca. Pri tome se od njih očekuje točnost i nepogrešivost, a uz to su opterećeni obvezama koje se ne tiču računovodstvene struke.

Uz sve izazove s kojima se suočavaju u okviru kompleksnih i zahtjevnih radnih zadataka, računovođe su suočene s problematikom licenciranja.

O svemu navedenom, kao i o problemu obrazovanja budućih kadrova za računovodstvo te suradnji predstavnika računovođa s mjerodavnim institucijama u okviru Okruglog stola računovođa razgovarat će predstavnici Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske gospodarske komore, Porezne uprave, Hrvatske udruge poslodavaca, Ekonomskog fakulteta, časopisa Računovodstvo, revizija i financije, Inicijative profesionalnih računovođa Hrvatske, Hrvatske udruge računovođa.

Raspravom će moderirati Đurđica Mostarčić, predsjednica sekcije računovođa pri HOK-u.

Ovim Okruglim stolom želi se doprinijeti nastojanjima da se rastereti poslovanje računovodstvenih servisa i pojednostavi poslovanje obrtnika i poduzetnika.

Za sudjelovanje se možete prijaviti na e-mail adresu: ok.rijeka@hok.hr.

S obzirom na mogućnosti prostora, broj sudionika je ograničen. Mole se svi zainteresirani da svoje mjesto osiguraju što prije. Prijave se zaprimaju do popunjenja kapaciteta dvorane.

(I: uoporec.hr)
VEZANE VIJESTI

Komentiraj


Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se