TRAŽIŠ? NAĐI.

Prednosti prijenosa telekomunikacijskih signala optičkim kablovima

PODUZETNIČKE PRIČE
11.9.2018. 13:57:05

Prednosti prijenosa telekomunikacijskih signala optičkim kablovima
Danas je gotovo nemoguće zamisliti svijet bez interneta, računala i pametnih telefona. Razvoj pametnih mreža uz korištenje optičkih kablova osigurava da sve bude dostupno, bolje i brže povezivo. 

Tvrtka San Polo iz Rovinja bavi se stručnim projektiranjem, izvođenjem i nadzorom telekomunikacijskih radova. Pojavi li se kakva poteškoća, San Polo tim zadužen je i za održavanje te savjetodavne usluge svojim klijentima. 

Korištenje optičkih kablova u telekomunikacijama


Optički kablovi glavni su preduvjet za telekomunikacijske mreže. Njihov rad prilično je jednostavan – optička vlakna prenose digitalne signale u obliku svjetlosnih impulsa

Kodirani podaci u obliku snopa svjetlosti šalju se putem staklene ili plastične cijevi. Jedan kabel može imati i do nekoliko stotina parica, a svaka od njih je za desetinu tanji od dlake ljudske kose i može prenijeti oko 30 000 telefonskih poziva. 
 
San Polo, Rovinj, telekomunikacije, optički kablovi 

Prednosti optičkih kablova 


Primjena optičkih kablova u telekomunikacijama osiguravaju relativno siguran i izuzetno brz prijenos podataka. Rijetko podliježu električnim smetnjama u radu, što dopušta domete i do 200 km bez korištenja repetitora i regeneratora. 

Budući da podržavaju popriličnu brzinu i količinu prijenosa podataka na veće udaljenosti, korištenje optičkih kablova omogućava umrežavanje više objekata, posebice onih koji imaju veliki mrežni promet. 

Zbog manjih dimenzija, polaganje optičkih kablova u zemlju, pod vodu ili na dalekovode mnogo je lakše od povezivanja telekomunikacija bakrenim cijevima. Slabijim korištenjem repetitora i regeneratora, smanjuje se i cijena izvođenja radova i održavanja sustava. 

Povezivanje optičkim kablovima idealno je za visoke zgrade jer zbog njihove male težine opterećenje katova gotovo nikakvo. Ova karakteristika jedan je od razloga primjene optičkih kablova u vojsci, mornarici i zrakoplovstvu. 
 
San Polo, Rovinj, telekomunikacije, optički kablovi 

Ako tražite izvođača radova koji će projektirati idejno rješenje, odraditi montažne radove i konfigurirati sustave, a kasnije pružati uslugu održavanja sustava, slobodno se obratite specijaliziranom timu San Polo iz Rovinja. Stručne usluge pružaju na području Istre, Dalmacije, Primorsko-goranske županije i Varaždina, a njihovu kompletnu ponudu možete provjeriti na stranicama eIstra.info.

(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se