TRAŽIŠ? NAĐI.

Predstavljena prva eko bira – Kampanjola

14.5.2018. 15:21:15

Predstavljena prva eko bira – Kampanjola
U četvrtak je u Savičenti, u oštariji Ferlin, održano predstavljanje prve eko 'bire' Kampanjole. Riječ je o prvoj takvoj pivi u Istri, a i Hrvatskoj, koju proizvode istarski eko proizvođači Darko Pekica i Dorian Siljan. Zato i naziv Kampanjola; naime kampanja - njiva povezuje ovu dvojicu proizvođača. Uz pivo, svi posjetitelji na predstavljanju mogli su probati i domaće eko proizvode - domaći sir, skutu i škripavac koji odlično pašu uz biru.

"Odlučili smo se baš za eko biru jer smo kao eko proizvođači shvatili kako su u Istri zastupljeni eko sir, povrće, eko maslinovo ulje pa i eko vino, međutim eko pive nema. Kako bismo popunili gastro ponudu Istre, odlučili smo se baš za eko biru." Ispričali su nam Siljan i Pekica.
 

Pekica se nadovezao kako ga je u postupku proizvodnje pive zainteresirala upravo sličnost s proizvodnjom sira kojom se bavi. Naime, u birani se koristi slična oprema, postupak, zrenje kao u sirani.

Važno je napomenuti da eko pivo ne sadrži 'tošige'! Ječmeni slad i hmelj koji se koriste u proizvodnji su iz ekološkog uzgoja i nisu tretirani raznim pesticidima i herbicidima pa Kampanjola posjeduje eko certifikat.
 

Prvo istarsko eko pivo


Prvo Istarski eko pivo nudit će se u 'oštarijama' u Istri, na sajmovima i u birani u Savičenti. Birana će biti otvorena a za sve ljubitelje piva tri puta tjedno, tako da se po dogovoru uživo mogu vidjeti postupci kuhanja, fermentiranja, točenja i kako nastaje eko bira. 

(I:eIstra.info)

VEZANE VIJESTI

Komentiraj


Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se