TRAŽIŠ? NAĐI.

Prijave na trodnevnu fotografsku radionicu s Davidom Kendallom

NAKON POSLA
7.2.2014.

Prijave na trodnevnu fotografsku radionicu s Davidom Kendallom
Povodom šestog izdanja ETNOFILm festivala etnografskog filma, u organizaciji Etnografskog muzeja Istre, od 22.-24. travnja 2014. u Rovinju će se održati fotografska radionica pod vodstvom Davida Kendalla na temu Turizam, arhitektonski razvoj, vizualna i kulturna percepcije prostorne 
proizvodnje duž Jadranske obale. Kendall, gostujući predavač na Centre for Urban and Community Research na Goldsmithsu u Velikoj Britaniji, kroz svoje fotografske projekte istražuje kako se prostorne, ekonomske i dizajnerske inicijative te participativne prakse mogu koristiti kao poticaj za prostorne i društvene promjene u urbanom prostoru. 

Cilj ove radionice je identificirati odnos između vizualnog identiteta, ekonomske aktivnosti, društvenih ulaganja u turizam i urbanizacije na području Rovinja i Istarskog poluotoka. Turistički razvoj oblikuje suvremeni vizualni identitet turističkih mjesta te je duboko ukorijenjen u fizičku i socijalnu geografiju prostora Istarskog poluotoka, a radionica postavlja mnoga pitanja. Ako se turizam promovira kao glavna strategija ekonomskog razvitka Hrvatske koje kompleksne i kontradiktorne promjene upisuje u urbani okoliš? Kako strana ulaganja u hotelsku arhitekturu pridonose privatizaciji Jadranske obale? Kako se ostvaruje prostorni suodnos s hotelskim kompleksima i rekreacijskim zonama izgrađenim u Jugoslaviji? Koje su posljedice globalnog turizma na okoliš i lokalnu kulturu i zajednicu?

Trodnevna fotografska radionica s Davidom Kendallom će sudionicima dati uvid u praktične, 
teoretske, estetske i etičke aspekte vizualnih urbanih istraživanja. S fokusom na utjecaj turističkog razvoja na arhitektonski i urbani okoliš Rovinja, polaznici će istražiti specifične lokalne prostorne kodove, kulturne i zabavne aktivnosti, društvene rutine te dodirne točke pojednica i arhitekture. Također će interpretirati suodnos vizualnih naracija i lokalnih specifičnosti, prostornog planiranja, održivog razvoja i brige za okoliš u kontekstu globalnih rasprava o turizmu. Radionica je otvorena za studente antropologije i srodnih disciplina te za ostale zainteresirane za vizualnu antropologiju i fotografiju. Dobrodošlo je predznanje iz vizualne antropologije (i drugih društvenih disciplina) te fotografije. U okviru radionice svakodnevno će se održavati grupne diskusije, a sudionici će raditi na individualnim projektima, seriji forografija na odabranu temu, koje će potom prezentirati zadnji dan radionice u rovinjskom MMC-u.

Broj polaznika je ograničen na 12 osoba, a rok prijave je 28. veljače 2014. Obavijest o sudjelovanju na radionici bit će poslana odabranim kandidatima do 7. ožujka 2014., a sudjelovanje kandidati potvrđuju uplatom kotizacije. U cijenu kotizacije uključena su sva predavanja koja će se održati tijekom radionice, kao i radni materijali, besplatni popratni festivalski sadržaji, projekcije filmova tijekom festivalskog programa, jedan dnevni topli obrok i dnevni međuobroci. Poželjno je da polaznici posjeduju 35 mm digitalni SLR fotoaparat te računalo kako bi mogli uređivati fotografije.

Prijava za radionicu uključuje biografiju (150-200 riječi), 4 fotografije (s nazivom) odabrane iz vlastitog portfolia te motivacijsko pismo (200-300 riječi) kojim se objašnjavaju motivi za prijavu i očekivanja od radionice. Sve dokumente treba poslati u PDF formatu na mail: 
etnofilm.workshop@gmail.com . Cijena radionice je 400 kuna, odnosno 300 kuna za studente.
Polaznicima radionice nudi se hotelski i apartmanski smještaj u neposrednoj blizini mjesta 
odvijanja radionice. Više informacija o smještaju bit će objavljeno uskoro na stranici etnofilm.com. 

6. ETNOFILm, međunarodni festival etnografskog filma u organizaciji Etnografskog muzeja Istre, će se tradicionalno održati u Rovinju od 24. - 26. travnja 2014. Uz druženje s gostujućim autorima filmova, posjetitelje očekuje i radionica, predavanja o recentnim vizualno-antropološkim temama te izložba i koncert u popratnom programu. 
 
(I: regionalexpress.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se