TRAŽIŠ? NAĐI.

Prijavite se na šestomjesečni program podrške i razvoja poslovnih ideja

NOVOSTI
4.9.2018. 9:33:56

Prijavite se na šestomjesečni program podrške i razvoja poslovnih ideja
Imate poslovnu ideju i želite osnovati svoju tvrtku, no ne želite raditi od kuće i iz spavaće sobe? Pokrenuli ste start-up, još uvijek imate mnogo nejasnoća oko poslovanja, no ne možete si priuštiti poslovnog savjetnika? Ono što vam treba je šestomjesečni program podrške i razvoja poslovnih ideja u CERIecon Playparku Rijeka!

CERIecon Playpark Rijeka besplatni je šestomjesečni program koji uključuje radionice, savjetovanja i korištenje poslovnog prostora za pojedince i timove. Održavat će se od listopada 2018. do travnja 2019. godine u zgradi  STEP RI znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci.

Projekt "CERIecon – Mreža regionalnih inovativnih ekosustava Središnje Europe" financira se iz programa Interreg Središnja Europa, a za cilj ima učiniti Središnju Europu konkurentnijom kroz unaprjeđenje vještina i poduzetničkih kompetencija na području ekonomskih i socijalnih inovacija.

Program je namijenjen svima onima koji još nemaju osnovanu tvrtku, ali razmišljaju o pokretanju poslovanja s potencijalnim partnerima, onima koji su nedavno osnovali start-up tvrtku i u potrazi su za modelom održivog poslovanja, te mladim tvrtkama koje posluju 5 godina, no žele biti uspješnije te svojim inovativnim idejama osvojiti nova tržišta u nove kupce. 

Program šestomjesečnih specijaliziranih radionica i savjetovanja može se prilagoditi svim polaznicima, ovisno o njihovom znanju i u kojoj su fazi poslovanja i razvoja ideja. Iskusni tim poslovnih savjetnika polaznicima će pomoći u provođenju ideje u djelo te kako brže svladati poslovne prepreke. Besplatno korištenje poslovnog prostora na kampusu na Trsatu moguće je koristiti u bilo koje doba za vrijeme trajanja programa.

Prijave se šalju putem online obrasca, a svi zainteresirani mogu se prijaviti do 3. listopada. Dvanaest najboljih ideja za društvene ili ekonomske inovacije ostvarit će mogućnost sudjelovanja u programu.

Društvene inovacije podrazumijevaju one ideje koje uz ekonomski održivo poslovanje nastoje riješiti društvene probleme i izazove pojedinih skupina u zajednici, dok ekonomske inovacije predstavljaju ideje koje za cilj imaju stvaranje novih koristi i vrijednosti za kupce, konkurentnost poduzeća, blagostanje društva i profita za vlasnike poduzeća. 

Odabranih dvanaest polaznika će, uz sudjelovanje u šestomjesečnom programu, dobiti priliku tijekom 5 dana razvijati ideju u partnerskom CERIecon Playparku u Beču u međunarodnom okruženju. Dva najuspješnija pojedinca 7 tima kvalificirat će se za finale koje će se održati u Austriji u proljeće 2019. godine. 

Više informacija možete saznati na službenim stranicama STEP RI ili pratiti društvene mreže Playparka

(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se