TRAŽIŠ? NAĐI.

Projekcija filma "Nostalgija"

NAKON POSLA
16.5.2017. 8:32:45

Projekcija filma  Nostalgija
Projekcijom filma „Nostalgija" (Nostalghia, 1983.) Andreja Tarkovskog po odabiru Libera Kokotovića te performansom nadahnutim ovim poprilično zapostavljenim djelom nastavlja se ovoga četvrtka, 18. svibnja, u 20 sati program Kluba Pulske filmske tvornice. Kokotović će biti uvodničar, a ulaz je slobodan. 

„Nostalgija" je pretposljednji film Andreja Arsenijeviča Tarkovskog, ruskog filmskog i opernog redatelja, pisca i glumca, koji je u potrazi za boljim okolnostima emigrirao u Italiju, gdje je drama snimljena. 

I ovdje on zadržava spori ritam i duge kadrove koji pobuđuju svojevrsni trans i ostavljaju gledatelja na samoj granici između realnosti i fantazije. 

U filmu pratimo ruskog pisca Andreia Gorčakova za vrijeme njegova boravka u Italiji, gdje istražuje život Pavela Sosnovskog, ruskog kompozitora iz 18. stoljeća, koji je ondje živio i počinio samoubojstvo po povratku u domovinu. 

S Gorčakovim je njegova prevoditeljica, lijepa i nemirna Eugenia, a ubrzo upoznaje i Domenica, lokalnu ludu koja strahuje od smaka svijeta. Nostalgija u filmu je ona pjesnika emigranta, kao i raznih likova koji pokušavaju premašiti vlastitu duhovnu alijenaciju i ponovo se spojiti s drugima. 

Performans kojega će izvesti Šandor Slacki, Đurica Ciganović i Libero Kokotović prije projekcije upravo govori o gubljenju ljudskosti i otuđenju današnjeg vremena, koje se od 1983. do danas znatno produbilo i ne vidi mu se kraja. 


ANDREJ TARKOVSKI: NOSTALGIJA (Nostalghia), drama, 1983., 125', SSSR/Italija
Scenarij: Tonino Guerra, Andrei Tarkovsky
Glavne uloge: Oleg Yankovsky, Erland Josephson, Domiziana Giordano, Delia Boccardo
Kamera: Giuseppe Lanci
Montaža: Erminia Marani, Amedeo Salfa

(I:eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se