TRAŽIŠ? NAĐI.

Projekt "Future Leaders"

ČLANCI
25.5.2017. 9:23:32

Projekt  Future Leaders
Mreža poslovnih žena Women in Adria i nezavisna platforma ženskog lidershipa Women’s Empowerment Forum (WEF) i ove godine organiziraju projekt „Future Leaders" kojim se želi se povećati broj žena na vodećim pozicijama u tvrtkama i javnom sektoru. Na tim pozicijama u Hrvatskoj ih je sada svega oko dvadeset posto.

Ove godine nominirano je više od 100 kandidatkinja, a osnovni kriteriji odabira budućih liderica je da imaju već dokazani lidership potencijal te da su svojim dosadašnjim radom doprinijele svojem timu i/ili organizaciji. Pristigle prijave razmotrit će ocjenjivački sud sastavljen od uspješnih poslovnih ljudi i stručnjaka za ljudske potencijale i od njih odabrati po tri pobjednice u svakoj od deset kategorija: tehnologiji, znanosti, bankarstvu, investicijama i osiguranju, savjetovanju, ljudskim potencijalima, trgovini, turizmu, medijima te javnom sektoru.

„Još uvijek je premalo žena na vodećim pozicijama u tvrtkama i javnom. Želja nam je kroz ovaj projekt pomoći u lakšem prepoznavanju onih žena koje imaju potencijal preuzimanja tih pozicija", rekla je Ivana Matić, osnivačica mreže Women in Adria.

Članica stručnog žirija, inače kreatorica MAMFORCE standarda, Dijana Kobas Dešković dodaje: „Žene se na svom putu prema uspjehu susreću s velikim brojem nevidljivih barijera među kojima je nesvjesna pristranost onome što nam je poznato i slično, a na vrhu kao što znamo nema velikog broja žena pa je logičnije da će muškarci za suradnike birati muškarce ili one žene u kojima prepoznaje slične karakteristike svojima.
 
Također, ženama se često negativno evaluira način komunikacije koji je ili preagresivan ili premekan. Važno je konstantno unutar organizacija raditi na osvještavanju kako bi se prepoznale te nevidljive barijere i kako bi najbolji talenti zaista i došli do izražaja. Biranjem i kasnijim mentorskim programom budućih liderica osvještavamo nevidljive barijere, ističemo dobre primjere i pripremamo novu generaciju žena za vodeće pozicije."

Dorothy Dalton je međunarodna karijerna trenerica i stručnjakinja za ljudske resurse. Kroz vlastitu kompaniju 3PlusInternational održava mini-mentoring evente širom svijeta: Bruxelles, London, New York, Boston, Silicijska dolina, Pariz… Sastoji se od panel i speed mentoringa, a sudionice mogu očekivati savjete i strategije za razvoj karijere, konkretne korake koje mogu poduzeti, poboljšanje vještina networkinga, proširenje mreže kontakata i povećanje samopouzdanja za strateški networking u poslovnom i privatnom životu…

Ana-Marija Vidjak karijeru je započela kao dipl. socijalna pedagogica, radom s djecom i obiteljima, da bi kasnije postala interna edukatorica. 2013. godine samostalno pokreće Što ako ipak d.o.o., gdje radi kao trenerica i coach, a klijenti su joj tvrtke i organizacije iz Hrvatske i regije.

Gordana Kadoić svoju bogatu karijeru u industriji robe za široku potrošnju počela je kao key account manager i napredovala do direktorice nabave i prodaje. Vrhunac karijere dosegla je s 40 godina kada postaje izvršna direktorica u multinacionalnoj kozmetičkoj kompaniji Oriflame gdje s top managerskom pozicijom preuzima i najveći izazov u karijeri, preokrenuti negativni trend poslovanja. Sa svojim timom, u nepune tri godine, neprofitabilno poslovanje pretvarila je u profitabilno. Danas vodi vlastitu tvrtku Adria Corporate Education.

(I:profitiraj.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se