TRAŽIŠ? NAĐI.

Projekt 'Moj Poreč bez azbesta' produljen do 27. studenog

ČLANCI
7.11.2017. 8:51:26

Projekt 'Moj Poreč bez azbesta' produljen do 27. studenog
Grad Poreč već treću godinu za redom vrlo uspješno provodi natječaj Moj Poreč bez azbesta, u kojem Grad sufinancira uklanjanje krovova kuća pokrivenih azbestom. Dosadašnjih godina za potrebe uklanjana azbestnih površina na krovovima porečkih kuća u gradskom proračunu osiguralo se 150.000 kn.

Kroz provedbu natječaja građani su mogli ostvariti pravo na bespovratna sredstva u iznosu od 100 kuna za četvorni metar uklonjenog krovnog pokrova azbestnim pločama, ukupno do 10.000 po objektu.

U dosadašnjim akcijama u Poreču je s krovova kuća već uklonjeno 2.200 četvornih metara azbestnih krovnih ploča. Predviđa se da će ove godine ta količina azbestnih površina na krovovima kuća u Poreču prijeći brojku od 3.000 metara.

Zbog velikog broja upita gradsko poduzeće Parentium obavještava građane da je rok za dostavu podataka o lokacijama, količinama, vrsti azbestnih ploča te objektima na području Grada Poreča, na kojima se nalazi azbesti pokrov, produljen do 27. studenog 2017. godine.

Prema Pravilniku o građevinskom otpadu i otpadu koji sadrži azbest (NN 69/16), Grad Poreč-Parenzo je 10. listopada objavio  javni poziv vlasnicima, odnosno korisnicima građevina na području Poreča na kojima se nalazi azbest, da Gradu Poreču dostave podatke o lokacijama, količinama i vrstama azbesta.

Svrha objave Javnog poziva je prikupljanje podataka o trenutnom stanju na terenu, te stvaranje baze podataka što će biti podloga za kvalitetno planiranje i osmišljavanje načina i dinamike uklanjanja azbesta s krovnih površina čemu će se pristupiti po okončanju roka za dostavu podataka.

Dostavu podatka građani mogu obaviti putem Prijavnog obrasca koji je dostavljen je uz račune za odvoz smeća komunalnog poduzeća Usluga Poreč d.o.o. svim kućanstvima na području bivše općine Poreč.

Ukoliko osobe s prebivalištem izvan Poreča, a koje imaju u vlasništvu ili koriste građevinu pokrivenu azbestom, dostavom Prijavnog obrasca uz, komunalne račune, pravovremeno će moći dostaviti tražene podatke. Ispunjeni Prijavni obrazac građani mogu Gradu Poreču-Parenzo dostaviti elektronskom poštom na adresu: gordana.lalic@porec.hr, redovnom poštom na adresu: Grad Poreč, Obala Maršala Tita 5, 52440 Poreč, uz napomenu ''azbest'' te osobno donijeti prijavni obrazac u pisarnicu Grada Poreča, na adresi Obala Maršala Tita 4, javljaju iz Poreča.

(I:ipress.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se