TRAŽIŠ? NAĐI.

Projekt "Otkrijte zelenu Istru biciklom"

ČLANCI
28.5.2018. 8:27:01

Projekt  Otkrijte zelenu Istru biciklom
"Otkrijte zelenu Istru biciklom" naziv je projekta u čiju su zajedničku promidžbu krenule Turističke zajednice Žminja, Kanfanara i Svetvinčenta u suradnji s Pedalistrom. Letak s informacijama o biciklističkim turama i lokalitetima koji promiču posebnosti svake od tri općine objavljen je na njemačkom i engleskom jeziku. Usto, promovira njihove manifestacije tijekom cijele sezone. Prva biciklistička tura naziva "Stazom Henrija Morgana" kreće već ovog utorka, 29. svibnja, u Kanfanaru, s početkom u 16 h.

Strani i domaći gosti ove tri općine će od 29. svibnja do 15. rujna na Pedalistrinim kotačima otkrivati ljepote zelenila netaknute prirode, kušati gastro delicije, postati dijelom oživljene povijest, ali i ući pod Zemljinu površinu. U navedenom će razdoblju utorkom prolaziti biciklističku stazu koja nosi ime po gusarskom kapetanu Henriju Morganu. Dan je to posvećen Općini Kanfanar, pa će sudionici moći uživati u srednjovjekovnom Dvigradu, istarskim fužima i Limskom kanalu.
 
Otkrijte zelenu Istru biciklom 
 
Srijeda će biti rezervirana za Žminjsku štuoriju, odnosno turu dugu 16 km. Na toj će se dionici biciklisti zaustavljati ne bi li posjetili špilju Feštinsko kraljevstvo, kušati sir poznate obiteljske mljekare Latus i opustite se uz šalicu žminjske kave. Svakog će četvrtka biciklisti posjetiti svetvinčentski kaštel Morosini Grimani, srednjovjekovni tematski park Sanc. Michael u Rapanji i uživati u srednjovjekovnoj večeri.

Za svaku je turu obvezna rezervacija do 16 h dan ranije, dok popust ostvaruju gosti koji dođu svojim biciklima.

Sve informacije, novosti i doživljaje sudionika biciklističkih tura koje vodi budno oko Pedalistrina tima možete pratiti na njihovim društvenim mrežama, a svi željni vožnje na dva kotača istarskim zelenilom najaviti se mogu Pedalistri i ovim trima općinama.
 
(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se