TRAŽIŠ? NAĐI.

Proslava blagdana Svetog Maura, zaštitnika grada Poreča

NAKON POSLA
17.11.2017. 8:39:48

Proslava blagdana Svetog Maura, zaštitnika grada Poreča
Kao i svake godine i ovaj će se put nizom događanja, koncerata, predavanja i natjecanja obilježiti 21. studeni, blagdan Sv. Maura, zaštitnika grada Poreča i Porečke biskupije.

Središnji događaj ovogodišnje proslave Sv. Maura je svečana misa u čast sveca zaštitnika, a ponovno će se održati i procesija ulicama grada u čast sveca zaštitnika u kojoj će sudjelovati predstavnici Porečko-pulske biskupije, župe, gosti iz susjednih biskupija i dekanata i crkveni dužnosnici, predstavnici civilnih vlasti, policije, vatrogasaca, kulturno-umjetničkih društava, mladi porečki sportaši i drugi, te nositi relikvije sveca. Svečana misa održat će se u utorak, 21. studenog u 10.30 sati u Eufrazijevoj bazilici.
 
Tradicionalni cjelodnevni program, uz bogatu gastronomsku ponudu, zabavu, glazbu i ples, odvijati će se od jutra do večeri. Za zabavni program na trgu bit će zaduženi Baredinesaurusi, Orchestra Istriana i Alfa Time Band, dok od 20.30 sati na scenu stupa Lidija Bačić. Osim bogatog glazbenog programa, na 16. Festivalu od palente od marende do večere, podijelit će se i 500 besplatnih porcija palente na Trgu slobode nakon procesije.
 
Vidimo se u Poreču!
 
 
(I:eIstra.info/regionalexpress.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se