TRAŽIŠ? NAĐI.

Pula među top pet svjetskih ljetovališta

ČLANCI
8.11.2017. 9:23:12

Pula među top pet svjetskih ljetovališta
Svjetski putnici su ljetos u Hrvatskoj najviše odsjedali u Splitu, a odmah potom u Dubrovniku, Zagrebu, Zadru i Puli. Isti gradovi najviše su privlačili i domaće putnike kojima je pak Zagreb bio destinacija broj 1, prije Splita, Zadra, Dubrovnika i Pule. Iako Hrvatska ne slovi za šoping destinaciju, međunarodni putnici su Zagreb, Split, Rijeku, Zadar i Opatiju označili kao mjesta u kojima se uz odmor može obaviti i šoping te tako spojiti ugodno s korisnim.

Pokazala je to analiza ovoljetnih rezervacija smještaja preko Booking.coma, na kojem je dostupno 67.700 smještajnih objekata u Hrvatskoj. Prema njihovim podacima, najtraženiji bili su apartmani, zatim hoteli, gostinjske kuće, hosteli te B&B objekti, uz prosječan boravak gostiju u Hrvatskoj od četiri noći.

Prema Booking-comu, top šest državljana koji su ove godine ljetovali u Hrvatskoj su Talijani, Nijemci, Austrijanci, Britanci, Hrvati i Poljaci. Isti poredak u vrhu bio je i prošle sezone. Što se tiče putnika iz Hrvatske, oni su ljetos rado posjećivali susjedne zemlje i gradove i to ovim redoslijedom: Beograd, Budimpešta, Beč, Sarajevo te Budva. Prema Booking.comu, hrvatski putnici najviše rezerviraju u odredištima u Srbiji, Mađarskoj i Austriji.

(I:glasistre.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se