TRAŽIŠ? NAĐI.

Pula zabilježila rekordne turističke rezultate u predsezoni

ČLANCI
7.6.2018. 8:42:04

Pula zabilježila rekordne turističke rezultate u predsezoni
Pula je ove godine uspješno otvorila turističku predsezonu. U prvih pet mjeseci ove godine najveći je istarski grad posjetilo 68.471 gostiju, što ukazuje na rast od 25%, a pritom je ostvareno 245.979 noćenja ili čak 39% više nego u istom razdoblju prošle godine. Rezultat je to sve kvalitetnije turističke ponude s više od 1.000 kulturnih manifestacija koje se godišnje održe u ovom tritisućljetnom gradu.

Rast broja dolazaka gostiju se posebno odnosi na goste iz Njemačke koji su ostvarili ukupno 130% više noćenja. Iako se rast u turizmu broji iz mjeseca u mjesec, posebno je vidljiv u svibnju kada je Pulu posjetilo 35.486 gostiju, odnosno 47% više nego u svibnju 2017. godine, a koji su ostvarili 145.319 noćenja ili u postotku čak 69% više. 

Osim kulturnih manifestacija, porast broja dolazaka i noćenja rezultat su i promocije Pule, kao i cijele Istre na svjetskoj razini, sve dostupnijeg smještaja, sunca i mora, ali i bogate kulturno-povijesne baštine.

(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se