TRAŽIŠ? NAĐI.

Pulska filmska tvornica: "Oštrica britve"

NAKON POSLA
29.6.2016. 7:22:56

Pulska filmska tvornica:  Oštrica britve
Klubodrom Pulske filmske tvornice nastavlja s projekcijama po odabiru gledatelja, pa će tako ovoga četvrtka, 30. lipnja, u 20 sati biti prikazana američka drama „Oštrica britve" (The Razor's Edge) iz 1984., u režiji Johna Byruma.
 
Ulaz na projekciju je slobodan.
 
Kratak sadržaj:

Nakon što je njegov prijatelj stradao u Prvom svjetskom ratu, imućni Larry Darrel i sam se vraća kući s ratišna – traumatiziran.
Objavljuje zaručnici da odgađa brak te planira živjeti neko vrijeme isključivo od nasljedstva.
Larry se više ne može identificirati s materijalizmom zapadnog svijeta i u cilju otkrivanja smisla života kreće na putovanje. 
 
Film je sniman u Francuskoj, Švicarskoj i Indiji s velikim budžetom, no nije postigao ekonomski uspjeh.
Kritike nisu bile dobre, neki su držali da je redatelj pretjerao u produkciji ovog predugog i presporog filma, a drugi da je Murray previše pasivan i autoironičan da bi nas uspio ponijeti sa sobom u duhovnu potragu.
S vremenom su kritičari ipak malo omekšali stavove i opisali film kao plemeniti neuspjeh, no ipak brojni su gledatelji i dan danas oduševljeni i pričom i Murrayem.
 
(i:eistra.info)


Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se