TRAŽIŠ? NAĐI.

Radionica: Svi aspekti poreza po odbitku

BIZZDOGAĐANJA
13.7.2018. 9:21:30

Radionica: Svi aspekti poreza po odbitku
Radionica "Svi aspekti poreza po odbitku" namijenjena svim poduzetnicima, menadžerima, računovođama, poreznim savjetnicima i financijskim konzultantima održat će se 19. srpnja 2018. na adresi Draškovićeva ulica 49 u Zagrebu.  

Naručili ste usluge istraživanja tržišta od nerezidenta. Znate li da iz svote koju mu isplaćujete za obavljenu uslugu morate odbiti porez po stopi od 15% i uplatiti ga u Državni proračun? Vrlo često kada primate razne usluge iz inozemstva prva stvar o kojoj tada razmišljate je PDV tretman navedenih usluga. Pri tome se vrlo često zaboravi na porez po odbitku ili se porez po odbitku rješava sporadično bez detaljnog proučavanja domaćih i međunarodnih propisa.

Porez po odbitku aktualan je i kod isplate dividende hrvatskim rezidentima kao i inozemnim pravnim i fizičkim osobama. S porezom po odbitku potrebno je biti posebno oprezan jer je to zona koju Porezna uprava često kontrolira, a u slučaju nepravilnosti razrezuje dodatne porezne obveze i pripadajuće zatezne kamate. Navedeno se očituje kroz kršenje Zakona o porezu na dobit. Najčešći propusti poreznih obveznika na ovom području su propuštanje plaćanja poreza po odbitku, primjena pogrešnih poreznih stopa, nepotpuna i nevjerodostojna dokumentacija ili pak nepotrebno plaćanje poreza po odbitku. 

Program radionice:

  • na što platiti porez po odbitku,
  • stope poreza po odbitku,
  • porez po odbitku u Međunarodnim ugovorima o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja,
  • direktiva Vijeća 2003/49/E,
  • vjerodostojna dokumentacija za umanjenje ili oslobođenje plaćanja poreza po odbitku,
  • porez po odbitku i dividende isplaćene rezidentima i nerezidentima (s osvrtom na presude Vrhovnog suda kod isplata iz zadržane dobiti),
  • dividende i Ugovori o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja te EU direktive,
  • porez po odbitku i kamata između povezanih i nepovezanih osoba,
  • porez po odbitku na autorske naknade i prava intelektualnog vlasništva,
  • porez po odbitku  i ostale usluge koje su obavili subjekti iz EU, Švicarske, Konfederacije, trećih zemalja i poreznih oaza.

Cijena radionice iznosi 1.499,00 kn + PDV. 
 
 
(I: seminari.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se